Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.01.2019 00:20

Mulțumit de ultima rectificare bugetară, nemulțumit de alocările pe PNDL 2 făcute primarilor liberali


A A

Președintele PNL Dâmbovița anunță "mare scandal" pe PNDL 2

Președintele PNL Dâmbovița anunță

VIOLETA STANCIU

 


 

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran s-a declarat mulțumit de sumele alocate, la ultima rectificare bugetară, unităților administrativ teritoriale conduse de primari liberali! Însă liderul liberalilor dâmbovițeni nu poate să spună același lucru și despre repartizarea fondurilor pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, care, în opinia sa, i-a favorizat numai pe edilii social democrați, în timp de primarii liberali din județul Dâmbovița au fost nevoiți să se mulțumească... cu praful de pe tobă. Dacă situația se va repeta și la viitoarele alocări... pe PNDL 2 sau 3, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran a anunțat, la ultima conferință de presă de la partid, că va face „mare scandal”.

„Sunt anumite firme, dar nu știu ale cui sunt, care primesc încredințări directe”

„La ultima rectificare de buget, la care am participat și eu la negociere s-a reușit, pentru toate primăriile, inclusiv cele liberale, să se facă o repartiție, zic eu, logică în funcție de numărul de locuitori. Am luat puțin din urmă și m-am uitat ce se întâmplă pe PNDL 2, unde s-au alocat județului Dâmbovița 62.409.918 lei. Când am analizat am văzut că, din cei aproximativ 62,5 milioane de lei, primăriile conduse de primarii noștri au primit doar 3 milioane de lei, adică sub 5%, pe când noi avem o pondere de 20- 21% din primării. Asta este o discriminare... și am mers un pic mai departe și m-am uitat așa, în general, cam cum se alocă și ce se întâmplă cu banii... Și am văzut că sunt anumite firme, dar nu știu ale cui sunt, care primesc încredințări directe... Sper să nu fie ale unui om politic important, pentru că atunci este grav, pentru că sunt atribuiri directe. Sumele sunt duse sub 100.000 de euro și sunt atribuiri directe. Este deranjant. Asta, pe mine cel puțin, m-a deranjat foarte mult în politică... oamenii care nu au reușit să-și asigure un trai decent, pentru că nu trebuie să se îmbogățească toată lumea, au venit în politică și au devenit dintr-o dată bogați. Acest sistem, al atribuirilor directe, în loc să ajute primăriile, văd că unii aranjează lucrurile de așa natură... încât să vină firma care trebuie să facă aceste lucrări. O să cerem mai multe date în acest sens, pentru că nu mi se pare normal ca din 62,5 milioane de lei să dai doar 3 milioane de lei la primarii PNL. Asta nu se întâmplă numai în Dâmbovița! Vă mai dau un exemplu... Din acești bani, aproape 10%, deci dublu față de toate primăriile PNL, aproximativ 5,5 mi lioane lei s-au dus către Cobia. M-am interesat și eu ce este acolo, la Cobia? Înțeleg că d-ul primar de la Cobia este tatăl unui vicepreședinte al CJD. Acum, eu nu vin să acuz și să spun că sigur sunt aranjamente, dar dau de gândit? Cum Dumnezeu nu sau dus acești bani la Petrești sau la Finta, la o localitate de-a noastră, unde primarul își face treaba. Eu nu prea înțeleg acest lucru. Este adevărat, oamenii de afaceri e normal să lucreze cu banii statului, pentru că e un motor al economiei... Dar, - măi, dacă vrei să faci afaceri... nu te băga în politică, stai deoparte și fă afaceri. Îi respect pe acești oameni de afaceri fără probleme! Dar acest concubinaj creat în mod „deosebit” de către cei de la PSD, pentru că dacă ne uităm în istorie toate partidele au mai făcut lucruri de genul acesta, dar cei de la PSD au dus-o la nivel de artă... cu atribuirea banilor. La nivel județean am spus că, dacă se mai întâmplă să se dea așa cu dedicație fără să se țină cont de o proporție normală, voi face mare scandal și voi intra mai adânc în a afla firme care intră cu atribuire directă, dacă își fac treaba, dacă nu-și fac treaba... Vreau să fie un echilibru...”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale