Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.03.2020 00:10

Decizii la Chindia


A A

Președintele Marcel Ghergu anunță măsuri dure

Președintele Marcel Ghergu anunță măsuri dure

❚ "Toți fotbaliștii și antrenorii au primit o notificare, prin care li se pune în vedere că pe perioada stării de urgență nu desfășoară nicio activitate sportivă, rămânând la domiciliu, contractul de activitate sportivă fiind suspendat, începând cu data de 16.03.2020” ❚ ,,Dacă nu se va mai juca, ceea ce e foarte probabil, nu e de vină nici clubul, nu e nici culpa fotbaliștilor. Ne vom așeza la masă să negociem pentru a clarifica situația și a lor, și a clubului” ❚ ,,Am deja în cap niște variante, de exemplu contractul să rămână la 70- 75% din valoarea lui. Asta e numai o potențială soluție. Trebuie să hotărâm ce se întâmplă și cu cei care-și termină angajamentele pe 30 iunie” ❚ ,,Săptămâna asta plătim salariile și pentru luna februarie, cu o mică întârziere, deci vom fi practic la zi cu tot. Dar când vom ajunge la plata pentru luna martie, adică pe 15 aprilie, vedem atunci cum stau lucrurile”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Marcel Ghergu a ales să anunțe ultimele decizii luate la nivelul clubului prin intermediul presei centrale și nu pe canalele oficiale de comunicare. Președintele Chindiei a transmis pentru Gazeta Sporturilor că i-a notificat pe jucători și pe antrenori, cărora lea fost suspendat contractul de activitate sportivă, începând cu data de 16 martie. ,,Toți fotbaliștii și antrenorii au primit o notificare din partea conducerii, prin care oamenilor li se pune în vedere că pe perioada stării de urgență nu desfășoară nicio activitate sportivă, rămânând la domiciliu, contractul de activitate sportivă fiind suspendat, începând cu data de 16.03.2020. Pentru această perioadă, participantul la activitatea sportivă va primi un anumit procent din contraprestația activității sportive prevăzute în contractul cu clubul, stabilit prin acte normative emise de instituțiile abilitate. Am trimis notificarea, pentru a se conforma condițiilor impuse de autorități în situația stării de urgență. Dacă nu se va mai juca, ceea ce e foarte probabil, nu e de vină nici clubul, nu e nici culpa fotbaliștilor, deci fiecare va vedea ce are de făcut. Ne vom așeza la masă să negociem pentru a clarifica situația și a lor, și a clubului. Nu am anunțat încă nicio sumă în notificare pentru că nu știe nimeni cât va dura starea de urgență. Lucrurile sunt destul de complicate”. ,,Ne punem la masă și negociem un compromis „E mai mult o măsură preventivă, prin care cred că sunt ocrotite juridic ambele părți. În situația în care sezonul nu se va mai relua, va trebui să luăm anumite decizii, care știu că nu pot mulțumi. Dacă vom ajunge la situații de rediscutare a contractelor prin prisma forței majore, ni se putea spune inclusiv «Domne’, dar nu ne-ai făcut nici notificare! ». Nu știe nimeni dacă starea de urgență și, automat, suspendarea contractelor va ține doar 30 de zile sau se va prelungi. Dacă lucrurile se întind, va trebui să găsim împreună o cale legală de a ajunge la un compromis. Vedem și ce decizii se vor lua din partea FRF și LPF. Poate va exista un pachet unitar pentru toate cluburile. E greu de anticipat”, a continuat șeful Chindiei.

"Nu vreau să ajungem în impas cu Chindia"

,,Am deja în cap niște variante, de exemplu contractul să rămână la 70-75% din valoarea lui. Asta e numai o potențială soluție. Trebuie să hotărâm ce se întâmplă și cu cei care-și termină angajamentele pe 30 iunie. Eu aș vrea să reîncepem mâine activitatea, sunt convins că și jucătorii gândesc la fel, dar, din păcate, nu depinde de noi. Am respectat și respectăm pe toată lumea, dar nu vreau să ajungem în impas cu Chindia. Săptămâna asta plătim salariile și pentru luna februarie, cu o mică întârziere, deci vom fi practic la zi cu tot. Suntem responsabili și corecți. Dar când vom ajunge la plata pentru luna martie, adică pe 15 aprilie, vedem atunci cum stau lucrurile. Se achită normal banii pentru bucata până în 16 martie, când s-a declanșat starea de urgență, iar mai departe vom intra pe altă categorie. Dacă nu se prelungește pauza, probabil se va trece cu vederea această perioadă. Dar dacă ține cinci-șase luni această poveste?!”, a completat Ghergu.

Moldovan: „E prematur și inoportun să discutăm acum despre fotbal”

Pe oficialul Chindiei mai are un of, poziția retrogradabilă a echipei din acest moment. „Ar trebui să se ia în calcul clasamantul la finalul sezonului regulat, dacă vom ajunge în situația de a nu mai putea finaliza campionatul. Nu spun asta pentru că ne-ar avantaja pe noi prin prisma locurilor de la retrogradare, dar aceea ar fi o ierarhie onestă, după ce fiecare a jucat cu fiecare o parte din competiție. S-au mai jucat doar două runde din play-out, n-ar fi corect să te raportezi și la ele. Aaa, dacă era trecut de jumătate și playout- ul, atunci era altă discuție. Vor apărea litigii dacă se operează retrogradări pe clasamentul actual. Și ar trebui să se mai țină cont și de criteriul financiar. Cum ar putea rezista mai departe în criză un club care abia și-a plătit sau încă aleargă să-și plătească datoriile până la 31 decembrie 2019 pentru a obține licența?”. Chiar și antrenorul Viorel Moldovan a oferit o declarație pentru aceeași sursă. „E prematur și inoportun să discutăm acum despre fotbal. Așteptăm să vedem ce se întâmplă și apoi vom vedea cum mergem mai departe, după ce se termină această criză”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Primarul Cristian Stan analizează regresul Chindiei
Liga a II-a e tot mai aproape
Săndoi este dezamăgit de jucătorii săi
Bălașa face apel la unitate
Ilie Torcică, un nume greu și respectat în judo
CSM Târgoviște riscă tot mai mult
Ionel Pitaru critică strategia Chindiei
Meci teribil pentru Chindia
Chindia a depus memoriu împotriva lui Cătălin Popa
Motivele regresului la Chindia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vară nebună

… cu coronavirus reasaltând furios neamul românilor. Relaxările hotărâte de Klaus Werner Iohannis și adoratul său guvern au înlesnit acest reasalt.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale