Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.03.2018 00:16

Ieri,


A A

Președintele CJD, cu ochii pe proiectele PNDL

Președintele CJD, cu ochii  pe proiectele PNDL

ANDREI VASILIU


Ieri, le-a venit rândul primarilor localităților Doicești, Aninoasa, Răzvad, Gura Ocniței și Ocnița să primească vizita Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Daniel Comănescu, care și-a continuat periplul prin județ alături de Mihai Pușcașiu, expert cabinet președinte și de Vasile Dinu, directorul general al Direcției Infrastructură Locală. Prioritar pe agenda întâlnirilor de ieri a fost stadiul lucrărilor desfășurate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, edilii asaltându-l pe președinte cu problemele pe care le întâmpină în implementarea acestor proiecte cu finanțare guvernamentală. Printre cele mai mari dificultăți se numără perioada lungă pe care o presupune procedura achizițiilor publice, precum și contestațiile frecvente la lucrările în execuție. De asemenea, a fost analizat și stadiul asocierilor Consiliului Județean Dâmbovița cu UAT-urile, iar primarii au cerut sprijin pentru realizarea de noi proiecte, cum este cazul propunerii de asociere în vederea reabilitării Centrului Civic al comunei Răzvad, de-a lungul DJ 720. În perioada următoare, președintele CJD, Daniel Comănescu, se va întâlni și cu restul reprezentanților administrației publice locale din județ. Pe agenda președintelui CJD ar trebui să intre și lipsa de transparență a primăriilor Îi sugerăm președintelui CJD să includă pe agenda discuțiilor cu edilii dâmbovițeni și problema lipsei acute de transparență în activitatea celor mai multe dintre primării. Acestea nu publică în presă nici măcar anunțurile privind ședințele de Consiliu Local, încălcând grav legislația în vigoare, nici chiar după ce instanța a anulat, în multe cazuri, hotărâri de Consiliu Local și dispoziții de primar pe acest motiv. Cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” a tras numeroase semnale de alarmă în ultimii ani pe acest subiect, a transmis adrese în acest sens către toate primăriile din județ, către Consiliul Județean și Instituția Prefectului, precum și către toți parlamentarii, către Guvern și Avocatul Poporului, întrucât lipsa de transparență a devenit o boală cronică în județul Dâmbovița și reprezintă, în substrat, și un adevărat atac la libertatea presei și la dreptul cetățenilor de a avea acces neîngrădit la informațiile de interes public.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale