Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.02.2021 00:19

Editorial


A A

"Presa online" – între piraterie și profesionalism în căutarea propriei condiții de a fi (II)


GEORGE COANDĂ


Majoritatea site-urilor, substituite adevăratei prese, câtă a mai rămas în această țară, sunt generos finanțate, pe criteriul că fac audiență, înfeudându-și-le politic, de partide, de consilii locale și județene, de unii nababi și lideri politici. Și chiar de guvern, dacă este să amintesc cum, recent, într-un mod scandalos, s-a împărțit, e drept legal, dar imoral, preferențial, finanțarea unor mijloace de comunicare, printre acestea regăsindu-se și unele site-uri. Cred că Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România îi revine sarcina de a solicita, în regim de urgență, Parlamentului reglementarea prin lege a exprimării, ca mijloace de comunicare, de fapt, website, a portalurilor. Reiterez, nu am nimic împotriva presei online, se înscrie intrinsec în evoluția smart a societății omenești, cu o singură și obligatorie condiție: să fie legal recunoscută ca atare, ceea ce-i impune să se exprime profesionist și moral. Altminteri, asta e: piraterie media. Deocamdată este în căutarea propriei condiții de a fi. P.S. Anumite site-uri de știri și-au luat asupră-le, în mod total fraudulos, denumirea ambiguă, și de altminteri contradictorie, de „ziar online” sau „cotidian online”, cu scopul de a strica piața de publicitate acolo unde informările publice trebuie realizate, prin lege, într-un ziar – lege gândită nu doar în scopul imperativ al transparenței diseminării informației, ci și al documentării activității unor instituții în publicații care se păstrează în arhivele statului. Și tocmai legea (mai exact, Codul Fiscal!) face lumină în această contradicție, precizând, negru pe alb, că un ziar este o publicație TIPĂRITĂ și ÎNSERIATĂ ISSN. Așadar, nici vorbă de „ziar online” sau „cotidian online”! Aviz amatorilor!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale