Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.09.2022 00:12

La Potlogi,


A A

Preocupări pentru reducerea consumului de energie electrică

Preocupări pentru reducerea consumului de energie electrică

*Chiar dacă dispune de un sistem de iluminat public foarte modern, la Potlogi are loc în momentul de față un proces de înlocuire a becurilor de 70 de wați cu unele de 30-40 de wați astfel încât consumul să se reducă la jumătate

 

Chiar dacă se găsesc momentan într-o perioadă de tranziție, în urma dispariției fulgerătoare a primarului Nicolae Catrina, autoritățile locale de la Potlogi încearcă să treacă peste acest moment dificil, preocuparea principală a acestora fiind ducerea la bun sfârșit a proiectelor începute de fostul edil, dar și inițierea unor noi proiecte de investiții pentru dezvoltarea localității. Viceprimarul comunei Potlogi, Viorel Drăghici, care a lucrat o viață alături de fostul primar, de peste 20 de ani, este preocupat de reducerea consumului de energie electrică, acesta fiind subiectul care preocupă întreaga omenire în momentul de față din cauza crizei energetice europene și mondiale.

Chiar dacă dispune de un sistem de iluminat public foarte modern, la Potlogi are loc în momentul de față un proces de înlocuire a becurilor de 70 de wați cu unele de 30-40 de wați astfel încât consumul să se reducă la jumătate. Viceprimarul Viorel Drăghici urmează să poarte o discuție și cu reprezentanții unităților de învățământ de pe raza localității pentru a vedea ce soluții se pot aplica și în acest caz, astfel încât facturile să fie suportabile.

,,Suntem într-o perioadă de tranziție dar problemele le luăm din mers pentru că eu am lucrat împreună cu d-ul Nicolae Catrina de patru mandate și jumătate, deci de peste 20 de ani, la conducerea administrației publice locale. În funcție de facturile la energie care vor veni, care întârzie să apară, nu știu din ce motive, probabil pentru recalcularea prețurilor, a kilowaților care depășesc un anumit plafon, așteptăm prima factură și în funcție de facturile care vor veni vom decide care măsură este mai avantajoasă... La momentul acesta avem iluminat public pe fiecare stâlp din localitate, iluminat foarte bine pus la punct, programat pe niște programatoare GPS care pleacă singure. Mai avem încă un program pentru a reduce și restul de lămpi care sunt de 70 wați și vrem să le reducem pe becuri de 30-40 de wați, adică undeva la jumătate, lucru pe care deja l-am făcut în proporție de 50-60% în localitate. Deci intenționăm să le modificăm de la 70 wați la 30 de wați. În funcție de necesitate putem renunța și la becuri, să avem pe stâlpi un bec da și unul nu. Referitor la unitățile școlare o să am o discuție, la venirea facturilor, și cu conducătorii unităților de învățământ să vedem cum stau, pentru că școlile au buget propriu... Urmează să vedem ce nevoi au și în funcție de asta vom lua o decizie împreună”, ne-a declarat ieri viceprimarul comunei Potlogi, Viorel Drăghici.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale