Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.06.2017 00:21

Cu ocazia manifestărilor "Valahia 25", au fost decernate…


A A

Premiile UVT pentru mediul de afaceri

Premiile UVT pentru mediul de afaceri

VIRGIL VOINESCU

 


 

Cu prilejul manifestărilor dedicate împlinirii unui sfert de secol de la înființarea Universității „Valahia” din Târgoviște, a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, într-unul dintre amfiteatrele primitoare ale campusului modern și elegant al UVT, festivitatea de premiere dedicată mediului de afaceri dâmbovițean. Rectorul UVT, conf.univ. dr. Călin Oros, amfitrionul acestui eveniment, le-a oferit o primire călduroasă invitaților, parteneri ai UVT din mediul privat, precum și reprezentanți ai unor instituții publice care sprijină activitatea universității, și le-a înmânat certificate de apreciere sub forma unor diplome, asistat de conf.univ.dr.ing. Corneliu Sălișteanu, prorector al Universității „Valahia”.

„Acum 25 de ani, s-a înființat Universitatea «Valahia» din Târgoviște. A fost construită cu ajutorul orașului și care, la rându-i, trebuie să sprijine dezvoltarea orașului. Suntem bucuroși că avem alături de noi oameni care ne-au fost încă de la bun început alături. La acest moment, universitățile sunt unele antreprenoriale, bazate pe sistemul american, cel mai important fiind „produsul” pe care îl scoatem. Realitatea este că există foarte puține moduri în care o universitate se poate desființa, una dintre ele fiind aceea de a nu a mai avea studenți. În România deja sunt 3 universități care au astfel de probleme, fiindcă nu au știut să colaboreze cu mediul de afaceri. Șansa universității noastre vă aparține dumneavoastră, cei care trebuie să beneficiați de studenții noștri. Vă respectăm foarte mult, vă apreciem foarte mult, recunoaștem ceea ce faceți și vă rugăm să fiți alături de noi. Întotdeauna, UVT va avea porțile deschise pentru ceea ce aveți nevoie. Fiecare cuvânt pe care dumneavoastră îl spuneți contează pentru noi, suntem o entitate deschisă dialogului. Vă suntem profund recunoscători că sunteți alături de noi! La mulți ani, Valahia! Vivat, crescat, floreat!”, a declarat rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, conf.univ.dr. Călin Oros.

„Perspectivele arată foarte bine pentru UVT și pentru economia județului Dâmbovița”

„Privesc Universitatea Valahia ca pe un partener al administrației publice județene. Am întreaga apreciere pentru eforturile pe care le faceți. Perspectivele arată bine, inclusiv pentru Universitate și pentru economia județului Dâmbovița. Cred că trebuie să avem inteligența ca, împreună, să oferim soluții pentru dumneavoastră și pentru angajatori. Sunt convins că județul Dâmbovița va arăta cu totul altfel în anul 2020. Sunt convins că la UVT există un corp profesoral bine pregătit, iar absolvenții universității sunt prezenți în administrație, în industrie, în bănci și în alte domenii”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Aprecieri deosebite pentru Trustul de presă ARTPRESS și pentru fondatorul acestuia, Teodor Vasiliu

Au primit premii foarte multe companii și instituții publice care au sprijinit și se află în continuare alături de Universitatea „Valahia” din Târgoviște. De o prezentare deosebită s-a bucurat Teodor Vasiliu, fondatorul Trustului de presă ARTPRESS, precum și al Patronatului Presei din România - ROMEDIA și unul dintre fondatorii specializării Jurnalism de la UVT. Teodor Vasiliu a primit diploma pe care UVT a oferit-o Trustului de presă ARTPRESS pentru sprijinirea activității universității de-a lungul existenței instituției de învățământ superior târgoviștene.

„Domnul profesor Tedi Vasiliu este omul care a ajutat, în Târgoviște, înființarea specializării de Jurnalism. Timp de cinci ani, specializarea și programul de studii de licență s-au desfășurat în laboratoarele și în studiourile ARTPRESS. Este și acum profesor asociat al Universității noastre, este doctor, îl respectăm foarte mult și să știți că a ajutat foarte, foarte mult Universitatea Valahia. Băiatul lui este doctorand al Universității Valahia și ne mândrim cu el, cum de fapt îi suntem recunoscători și domnului Tedi Vasiliu și o spun ca să se înțeleagă foarte clar”, a mărturisit rectorul UVT, conf.univ.dr. Călin Oros.

Primind diploma cu o emoție aparte, Teodor Vasiliu a declarat: „Părerea mea este că, după Curtea Domnească, Universitatea Valahia este cel mai important eveniment cultural și istoric care ni s-a întâmplat. O spun în deplină cunoștință de cauză, fără să fac o ierarhizare, în care ar intra și bisericile-monument, desigur. Cu siguranță, nu le-a fost ușor celor care au ctitorit universitatea să stea la ușile autorităților alese, să aștepte aprobări de la ministere, primării, Consiliul Județean, dar iată că au rezistat. Felicit conducerea Universității Valahia, și de azi, și de ieri și de la începuturi, pentru acest minunat proiect care a ridicat rangul, nivelul Târgoviștei foarte sus, din punct de vedere cultural și economic”.

Festivitatea s-a încheiat cu un cocktail găzduit în spațioasa intrare a Corpului B din campusul UVT, iar la sfârșit a avut loc un foc de artificii impresionant, care a desenat pe cer „Valahia 25”, în onoarea aniversării celor 25 de ani de la înființarea Universității „Valahia” din Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale