Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.01.2023 00:15

Instituția teatrală târgovișteană începe în forță anul 2023:


A A

Premii, proiecte și... Eminescu la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște

Premii, proiecte și... Eminescu la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște

*„Eminescu”, primul spectacol din acest an, dedicat marelui poet și Zilei Naționale a Culturii Române a avut loc duminică, 15 ianuarie, în foaierul teatrului! *Regizorul Mihai Constantin Ranin, managerul TTB, a primit Marele Premiu „60th K-Theater Awards”, un fel de UNITER din Coreea de Sud, pentru promovarea culturii și teatrului coreean în spațiul European *Noul director artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște este criticul de teatru Marinela Țepuș!

 

Noutăți la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște! Acestea au prezentate chiar de managerul instituției, Mihai Constantin Ranin, la sfârșitul săptămânii trecute, în ziua de vineri, 13 ianuarie, când a avut loc și prima conferință de presă din anul 2023. De la Mihai Constantin Ranin am aflat că Marinela Țepuș, cunoscutul critic de teatru, este noul director artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște. Marinela Țepuș este fostul secretar literar și fostul director al Teatrului „Constantin Nottara” din București, dar domnia sa a condus și Teatrul „George Ciprian” din Buzău. Acum Marinela Țepuș este dâmbovițeancă pentru că s-a mutat în județ, iar Mihai Constantin Ranin a declarat despre aceasta că este omul care „știe să se bată pentru lucrurile juste”.

Un alt moment important al conferinței de presă l-a constituit prezentarea de către managerul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște a premiilor internaționale obținute în cursul anului 2022 de instituția teatrală, cu ocazia schimburilor culturale pe care teatrul le-a avut cu instituții de profil din străinătate, dar și a distincțiilor personale primite de la companii de spectacole din Algeria și Coreea de Sud.

În ziua de Crăciun, Mihai Constantin Ranin a primit Marele Premiu la „60th K-Theater Awards”, un fel de UNITER din Coreea de Sud, pentru promovarea culturii și teatrului coreean în spațiul european. Un alt premiu meritoriu pentru activitatea depusă în slujba teatrului și promovării internaționale a acestei arte a fost obținut de Mihai Constantin Ranin la Festivalul teatrului în deșert „Nopți internaționale” din Algeria.

„Premiul pe care l-am luat în Algeria este foarte interesant pentru că l-am primit din partea guvernatorului Regiunii Sahara și din partea ministrului culturii. M-am simțit onorat pentru că au spus că sunt prietenul culturii algeriene iar acest lucru s-a produs foarte simplu, pentru că noi am fost singura țară din Europa care a invitat o trupă din Algeria”, a spus Mihai Constantin Ranin, managerul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

În ceea ce privește stagiunea, primul eveniment organizat de teatrul târgoviștean în acest început de an a fost „Eminescu”, spectacol de poezie și muzică intrat deja în tradiția teatrului – aceea de a aduce un omagiu geniului poeziei românești –, care a avut loc duminică, 15 ianuarie, în Foaierul Teatrului. Actorii Antonia Ionescu Micu, Camelia Varga, Iulia Verdeș, Liviu Cheloiu, Mircea Silaghi, Florin Georgescu, Andrei Mărcuță, Alex Iezdimir și pianistul Alin Mîrzea l-au celebrat, împreună cu publicul târgoviștean, pe „Luceafărul poeziei românești”. De asemenea un moment îndelung așteptat atât de conducerea teatrului, cât și de public este acela al (re)deschiderii Sălii Mari. Noul director artistic al Teatrului Municipal „Tony Bulandra” a anunțat că vor fi reluate/ refăcute spectacole de succes care nu au putut fi jucate în ultimii ani fie din cauza pandemiei, fie din cauza renovării Sălii Mari.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cornul și laptele, un program prea învechit?!
Desființarea specializării de învățător de la liceele pedagogice
IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi
Sfinții Trei Ierarhi
„Resursa umană, 99% calificată în școlile din Dâmbovița”
Daruri oferite Centrului social de la Bucșani
Zaheu - model de pocăință
„Lucrările la examenul de Titularizare și Definitivat vor fi corectate digitalizat”
Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale
Cursuri pentru... profesoriPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale