Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.08.2015 00:19

Editorial


A A

Premierul Ponta, hăituit ca-n junglă

Premierul Ponta, hăituit ca-n junglă

ALINA MAVRODIN VASILIU


Scenele de ieri dimineață din fața DNA mi s-au părut de-a dreptul sălbatice. Înspăimântătoare, chiar, dacă mă gândesc că și sălbăticia are legile ei de supraviețuire, ori de suprimare a adversarului, despre care m-am încăpățânat să cred că sunt doar ale junglei.

Ieri am avut crunta senzație că ele sunt folosite și pentru hăituirea premierului României. Suprimarea sa politică, cu săgeți penale trase din arcul liberal cu dreapta prezidențială, repet, mi se pare ceva înspăimântător. Și nu doar pentru soarta acestui om, care azi e și mâine poate nu mai e prim-ministru al României, ci și pentru destinul democratic al acestei țări, desfigurat deja de interese sălbatice transfrontaliere.Victor Ponta este doar una dintre milioanele de victime ale acestora, dar și-a asumat deja să fie cea mai reprezentativă dintre victimele abuzurilor grosolane ale unei justiții manipulate politic din cancelarii străine.

A spus-o până și el, de curând, cu subiect și predicat, deși multă vreme s-a codit să demaște public acest proiect care vizează de fapt decapitarea actualului guvern, cu orice preț. Chiar și cu prețul decredibilizării uriașe a sistemului judiciar mioritic, care se opintește din greu în cazul lui Victor Ponta cu o problemă penală ce nu există în realitate. Cu atât mai înspăimântătoare mi se pare așadar hăituirea penală a premierului României. Dacă la cel mai înalt nivel de reprezentare și de vizibilitate se pot comite astfel de abuzuri flagrante, care urmăresc să compromită omul politic, dar compromit iresponsabil și țara al cărei premier este, înseamnă că simplii ei cetățeni nici nu mai contează. Aceste mecanisme penale de suprimare umană și politică a celor mai elementare drepturi constituționale mi se par infinit mai grave decât violurile în grup care au oripilat opinia publică. Și știți de ce?

Pentru că inclusiv acestea ne dovedesc cât de sfidate au fost și mai sunt drepturile omului în acest așa-zis stat de drept în care violatorii barbari, sau cei cu gulere albe, au fost lăsați în libertate de aceeași justiție care s-a nărăvit să bage-n pușcării oameni nevinovați și să dea sentințe copy-paste după rechizitorii dictate politic. Este dramatic ce se întâmplă și, vreau s-o zic și pe-asta, este abominabilă prestația unei anumite părți a presei, taman aceea înrolată în propaganda băsistă, care nu vede și dincolo de padocul în care au băgat-o niște găști corupte până-n măduva oaselor. Dar propagandiștii nu la oasele alea rod, ci la cele ale guvernului Ponta, căruia îi sar la beregată pentru o făcătură politică de dosar penal, în care prejudiciul adus bugetului statului este 0 (zero).

Și asta în timp ce sute de sesizări despre fapte grave de corupție și jaf politic criminal organizat de fosta guvernare PDL, aciuată la PNL, zac de trei ani la DNA și DIICOT, când se știe deja că statul român a fost tâlhărit de zeci și chiar sute de milioane de euro. Sau te pomenești că și acesta este unul dintre motivele hăituirii lui Victor Ponta, după ce Corpul de Control al Prim-ministrului a trimis spre cercetare acele sute de sesizări penale despre care nici instituțiile statului și nici propaganda băsistă nu scot o vorbuliță. Și dacă taman acele sesizări penale ale guvernului Ponta au deranjat niște interese din cancelariile străine? La asta v-ați gândit? Că doar n-o fi furat fosta guvernare doar pentru ea și famiglia ei din țară, fără să fi cotizat și la cea de-afară care vrea acum, imediat, cu orice preț, s-o readucă la guvernare.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale