Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.11.2021 00:11

La Târgoviște a avut loc…


A A

Premierea concursului școlar eparhial dedicat Sfântului Voievod Neagoe Basarab

Premierea concursului școlar eparhial dedicat Sfântului Voievod Neagoe Basarab

La biserica „Sf. Voievod Neagoe Basarab” din cartierul Tineretului, cel mai nou locaș de cult din istorica cetate de Scaun munteană, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a premiat marți, 23 noiembrie 2021, pe câștigătorii și profesorii coordonatori ai Concursului școlar „Credință, educație și cultură în slujba comunității noastre locale – 500 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Voievod Neagoe Basarab”.

La nivelul claselor a VII-a și a VIII-a, câștigătorii sunt: Mihail Justin Stan, coordonat de Pr. prof. Iulian Măcriș (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște); Andrei Gabriel Ciobanu, coordonat de prof. Ionela Ciobanu (Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” din Găești), și Maria Mihaela Dună, coordonată de prof. Maria Simona Mihai (Școala Gimnazială „Coresi” din Târgoviște).

La nivelul claselor a IX-a și a X-a, câștigătorii sunt: Nicușor Ionuț Dumitru, coordonat de prof. Floricica Ștefan (Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște); Andrei Dumitrescu, coordonat de Pr. prof. Marian Badea (Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște), și Adrian Mihai Dîrvaru, coordonat de prof. Daniela Rainea (Liceul „Aurel Rainu” din Fieni).

La nivelul claselor a XI-a și a XII-a, câștigătorii sunt: Valentina Safta, coordonată de Pr. prof. Emil Peșetz (Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște); Emilia Cătălina Ștefan, coordonată de prof. Alina Gabriela Diniță (Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești), și Nicoleta Stoica, coordonată de prof. Mihaela Nicoleta Stoica (Liceul Tehnologic „Goga Ionescu” din Titu).

Concursul organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, s-a desfășurat în perioada 4 octombrie – 19 noiembrie 2021, fiind înscriși 312 elevi de la școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești. Toți elevii și profesorii lor coordonatori au primit din partea Înaltpreasfinției Sale premii constând în: sume de bani, icoane cu Sf. Voievod Neagoe Basarab, numeroase volume eparhiale, calendare bisericești pe anul 2022 și diplome.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

A.S.C.O.R. are un nou consiliu director
Despre bogăție și mântuire
Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
Vernisajul expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”
Marș de protest împotriva violenței în familie
„Starea de bine ca politică de management”
Un gând pios și plin de recunoștință pentru Maica Domnului
Conferința pastoral-misionară
Adevărata bogăție


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Stabilitatea vine de la Berlin

Coaliția din fruntea Germaniei este stabilă și puternică, iar poziția liderului europeano-german Ursula von der Leyen este incontestabilă. Într-o simbioză perfectă cu Bruxelles-ul, Berlinul își exprimă deschis opinia despre extinderea Uniunii Europene sau despre relațiile comerciale cu alte continente, despre tot ce contează cu adevărat la nivel comunitar.

Germania are o voce puternică la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale