Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.11.2017 00:21

Primăria se implică în reducerea absenteismului și într-o mai bună relație școală – părinți


A A

Premieră la Târgoviște: "catalogul online"

Premieră la Târgoviște:

❚ Disponibil în aproape toate școlile și liceele din Târgoviste, prin acest catalog online, părinții sunt informați în timp real despre notele sau absențele care le primesc copiii lor ❚ Programul, finanțat exclusiv de administrația publică locală, este cunoscut părinților și elevilor drept „catalog electronic”, iar până la acest moment programul funcționează la parametrii maximi în 14 unități de învățământ din municipiu, iar alte trei școli sunt în curs de implementare a acestuia ❚ La sistem sunt logate unitățile de învățământ, părinții, elevii, Primăria și Inspectoratul Școlar Județean

ANA MARIA POPESCU

 


 

În plină eră a informatizării, Primăria Târgoviște a decis să finanțeze implementarea în școlile și liceele din municipiu o platformă educațională menită să reducă absenteismul din instituțiile de învățământ, dar și să crească gradul de promovabilitate a elevilor la examenele naționale. Este vorba despre un program de management prin care părinții sunt informați în timp real despre notele sau absențele care le primesc copiii lor, dar care mai elimină și o parte din birocrația din sistemul educațional care până acum dădea mari bătăi de cap cadrelor didactice și nu numai. Programul, finanțat exclusiv de administrația publică locală, este cunoscut părinților și elevilor drept „catalog electronic”, iar până la acest moment programul funcționează la parametrii maximi în 14 unități de învățământ din municipiu, iar alte trei școli sunt în curs de implementare a acestuia.

Așadar, Primăria Târgoviște plătește lunar o sumă importantă pentru ca școlile și liceele din municipiu să beneficieze de acest sistem informativ cu ajutorul căruia părinții sunt ținuți la curent cu acțiunile pe care le întreprind elevii la școală, cu notele și absențele pe care le primesc, iar autoritățile speră ca astfel să crească performanțele școlare. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, a declarat că logate în acest sistem sunt atât unitățile de învățământ, părinții, elevii, cât și Primăria și Inspectoratul Școlar Județean. Sistemul nu constă doar în avertizarea părinților de „performanțele” de la școală ale copiilor, ci oferă elevilor posibilitatea să lectureze cărți online, având la dispoziție peste aproximativ 500 de titluri de cărți.

„Din această toamnă, administrația publică locală a decis să susțină financiar implementarea în unitățile de învățământ din oraș a unui program de management al învățământului care are și componenta de «catalog electronic». Până la acest moment, platforma educațională funcționează în 14 unități școlare, sunt alte 3 unități școlare în care sistemul este în curs de implementare pentru că există o întreagă procedură, se creează conturi pentru elevi, pentru părinți, pentru profesori, se introduc datele pe această platformă. În momentul în care am luat decizia oferirii gratuite a acestui program tuturor școlilor din Târgoviște, deci părinții nu plătesc absolut nimic, am avut în vedere responsabilitatea pe care o avem noi, ca administrație publică locală, de a susține și de a contribui la eficientizarea procesului educațional. Suntem conștienți de faptul că educația reprezintă pilonul de bază pentru dezvoltarea sustenabilă a oricărei societăți, iar toate investițiile pe care le facem în acest domeniu, fie că vorbim de infrastructura școlară, fie că vorbim de susținerea financiară a proiectelor, a programelor care se derulează la nivelul școlilor, au în vedere acest aspect. Referitor la acest proiect am urmărit să se scurteze drumul dintre școală și familie și să apropiem cumva și să eficientizăm comunicarea dintre părinți și profesori. Astfel, dacă elevul primește o notă sau absență părintele este ținut la curent în timp real, pentru că în următoarele minute primește o notificare pe telefon sau email cu nota sau cu absența pe care a înregistrat-o copilul în ziua respectivă. Dar acest catalog electronic este doar o componentă a acestui program de management, pentru că se pot realiza mult mai multe lucruri, se pot genera foile matricole, se poate întocmi orarul, se fac statistici care pot fi trimise direct la Inspectorat sau direct la Primărie. De asemenea, pot fi trimise sms-uri către toți părinții în același timp din partea Inspectoratului Școlar, din partea profesorilor sau din partea administrației publice locale. Există și o bibliotecă virtuală unde elevii pot accesa aproximativ 500 de titluri de cărți... În momentul în care am luat această decizie ne-am gândit la faptul că modernizăm actul didactic, că oferim soluții de digitalizare, eliminăm și multe acțiuni birocratice, iar cel mai mare efect sperăm să-l aibă asupra părinților, să scadă absenteismul și să crească rata de promovabilitate la examenele naționale pentru că astfel părinții sunt mult mai implicați și mult mai prezenți în viața școlii”, a declarat viceprimarul Monica Ilie.

La acest moment, catalogul electronic cuprinde peste 44.000 de note, peste 830 de conturi active pentru profesori și aproximativ 4000 de conturi active pentru părinți. Târgoviștea este printre primele orașe din țară care a implementat acest program de management educațional susținut integral de administrația publică locală. Platforma educațională se plătește lunar de către Primărie, iar anul acesta s-au plătit în jur de 0150.000 lei.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale