Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.09.2015 00:19

Exercițiu electoral nou-nouț pe scena politică


A A

Premieră la PSD: președintele ales cu voturile tuturor membrilor

Premieră la PSD: președintele ales cu voturile tuturor membrilor
Social-democrații, chemați să-și voteze liderul

❚ Potrivit secretarului general al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, în județ își vor exercita dreptul de vot 31.275 de social democrați, aceștia reprezentând numărul membrilor înscriși în evidențe ❚ Vor fi organizate secții de vot în toate comunele și orașele județului, iar cel mai probabil la Târgoviște și Moreni vor fi mai multe, pentru că și numărul votanților este mai mare ❚ Pe 11 octombrie va fi ales președintele PSD, iar pe 18 octombrie, la București, va avea loc Congresul unde, prin votul delegaților, se va alege noua structură de conducere a partidului

ANA MARIA POPESCU


Pentru prima dată în istoria Partidului Social Democrat, președintele formațiunii politice va fi ales în urma votului tuturor membrilor de partid, și nu doar de delegații organizațiilor din teritoriu. Pe data de 11 octombrie a.c., în Dâmbovița și în toate județele țării, PSD organizează un scrutin electoral intern prin care social-democrații își vor alege președintele pentru următorii 4 ani.

Acest exercițiu electoral este o noutate pentru toate partidele politice, însă scopul PSD este să demonstreze că este un partid puternic, care nu se teme de competiție, pentru că are o structură solidă și democratică.

 

Astăzi, la București, se pun la punct ultimele detalii organizatorice

Potrivit secretarului general al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, în județ își vor exercita dreptul de vot 31.275 de social democrați, aceștia reprezentând numărul membrilor înscriși în evidența Organizației Județene.

Secretarul PSD Dâmbovița susține că vor fi organizate secții de vot în toate comunele și orașele județului, iar cel mai probabil în municipiile Târgoviște și Moreni numărul acestora va fi suplimentat pentru că și numărul votanților este mai mare decât în alte localități. După ce pe 11 octombrie va fi ales pre- ședintele PSD, pe 18 octombrie, la București, va avea loc Congresul Partidului Social Democrat în cadrul căruia, de data aceasta de către delegați, se va alege președintele executiv, secretarul general, trezorierul, dar și vicepreședinții partidului.

„Pe data de 11 octombrie, PSD organizează alegeri interne pentru funcția de președinte. Ca măsuri organizatorice întreprinse, vom avea secții de votare în fiecare comună, iar în localitățile mai mari președinții organizațiilor locale au libertatea să decidă, comunicând până pe data de 4 octombrie câte secții de votare vor face. Probabil la Târgoviște, la Moreni vor fi câteva secții de votare, nu numai una singură pentru că este destul de dificil să organizăm procesul de votare într-o singură secție. Vor avea dreptul să voteze toți membrii de partid înscriși în evidențele PSD până la data de 4 octombrie deci încă se mai lucrează la listele cu membrii de partid. Din datele pe care le avem până acum, în județul Dâmbovița avem 31.275 de membri de partid care sunt așteptați să voteze pe data de 11 octombrie. Mâine (n.n - astăzi) are loc un Comitet Executiv Național la București, la care va participa președintele Organizației Județene, și se vor decide asupra ultimelor măsuri de natură organizatorică pentru desfășurarea în bune condițiuni a acestor alegeri. Pe data de 18 octombrie va avea loc Congresul PSD”, a declarat secretarul PSD Dâmboivța, Alexandru Oprea.

Până ieri, în cursa pentru șefia PSD nu rămăsese decât actualul președinte interimar Liviu Dragnea. Deși au mai depus candidaturi Șerban Nicolae și Daniel Savu, Comisia electorală a PSD le-a respins acestora dosarele, după ce a constatat că nu îndeplinesc condițiile din Statut, respectiv cele referitoare la numărul de organizații care trebuie să susțină candidaturile.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale