Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.10.2016 00:20

Teatrul târgoviștean explorează noi orizonturi artistice, îmbrățișate călduros de public


A A

Premieră de succes în deschiderea stagiunii la "Tony Bulandra"

Premieră de succes în deschiderea stagiunii la

❚ După încheierea proiectului „Atomul Shakespeare”, teatrul târgovi ștean dedică noua stagiune în întregime scriitorilor ruși ❚ Sâmbătă, spectacolul regizat de macedoneanul Aleksandar Ivanovski a adus echipei Teatrului „Tony Bulandra” aplauze prelungite din partea unui public format din spectatori fideli, critici de teatru, autorități locale și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse

ANA MARIA POPESCU

 


 

Premiera spectacolului „Trei surori” a lui Cehov a marcat, în seara de sâmbătă, 08 octombrie a.c., deschiderea în forță a stagiunii 2016-2017 la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște. După încheierea proiectului „Atomul Shakespeare”, teatrul târgoviștean dedică noua stagiune în întregime scriitorilor ruși, propunându-și să aducă în atenția publicului de teatru din Târgoviște cele mai cunoscute creații ruse, puse în scenă de regizori îndrăzneți. Sâmbătă, povestea celor trei surori care trăiau cu visul reîntoarcerii la Moscova a fost pusă în scenă, de această dată, de regizorul Aleksandar Ivanovski și jucată cu frenezie și dedicare de actorii teatrului târgoviștean, care au intrat cu naturalețe în roluri și au oferit un spectacol de excepție, apreciat atât de publicul care au luat cu asalt sala de spectacole a Teatrului „Tony Bulandra”, de criticii prezenți la spectacol și de autorități locale, cât și de invitații speciali prezenți la premieră, printre care s-au numărat și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse.

Actorii Teatrului „Tony Bulandra” vor juca la Teatrul de Artă din Moscova

Regizorul a ales o manieră modernă de a spune publicului târgoviștean povestea cehoviană a celor trei surori, care trăiesc într-o lume destabilizată, însetată de o nouă ordine și aflată într-o continuă prăbușire.

Personajele, ale căror amintiri nici măcar nu coincid, sunt captive în realități individuale diferite și nu reușesc să înțeleagă de ce în această lume nu este de ajuns dragostea lor, de ce timpul le scapă printre degete fără milă și îi îngroapă în tot felul de întrebări fără răspuns. Piesa, în regia lui Aleksandar Ivanovski, este un terifiant și brutal poem care ne vorbește despre cum să fim mai simpli, mai autentici, mai noi înșine. Viziunea modernă a regizorului aduce un suflu nou celebrei opere rusești, printr-o montare ce vizează probleme de actualitate și situează piesa în realitatea zilelor noastre, cu toate problemele și întrebările ei, întrebări care uneori rămân fără răspuns. În cele din urmă însă, personajele sunt silite de împrejurări să admită că locul lor este acolo unde se află deja, nu la Moscova, iar refugiul și-l găsesc în muncă și în micile bucurii de familie. Pentru felul în care au jucat și au spus povestea surorilor cehoviene și nu numai, actorii Mihaela Trofimov (Olga), Andreea Tănase (Mașa), Elisabeta Râmboi (Irina), Liviu Cheloiu (Prozorov), Ana Maria Carablais (Natalia), Alexandru Năstase (Kulîghin), Bogdan Farcaș (Verșînin), Liviu Pintileasa (Tuzenbah), Corneliu Jipa (Cebutîkin), Radu Câmpean (Solionîi), Ștefan Pavel (Fedotik), Cristian Olaru (Rode), Cristina Dumitra (Ferapont) și Carmen Ionescu (Anfisa) au fost răsplătiți cu ovații și ropote de aplauze de publicul prezent la premieră. Aplauze au primit și regizorul Aleksandar Ivnovski, scenograful Valentin Codoiu, precum și directorul Teatrului „Tony Bulandra”, regizorul Mihai Constantin Ranin, care, acum la început de stagiune, a mulțumit tuturor celor prezenți și nu numai pentru sprijinul moral și financiar pe care îl oferă teatrului târgoviștean.

„Avem lucruri importante de spus la Târgoviște”

„Este deschiderea stagiunii 2016-2017. Întotdeauna este un moment emoționant, pentru că de fiecare dată am frica aceasta că teatrul nu o să se deschidă, este un soi de coșmar pe care l-am avut câțiva ani. Dar faptul că sala este plină mă încurajează pentru viitor, pentru că ne dă curaj celor care lucrăm aici. Cu «Trei surori» deschidem un nou program, este o continuare a atomului shaekspeare. Le mulțumesc tuturor prietenilor care au fost în sală, autorităților locale care ne sprijină și vin cu mare bucurie, încredere și mare deschidere. Pentru prima oară, Federația Rusă este reprezentată de șefa protocolului Ambasadei Federației Ruse. Ambasadorul Federației Ruse ne-a trimis o scrisoare și îi mulțumim. Le mulțumim și criticilor de teatru care au făcut un efort să vină până la Târgoviște, înainte era un autocar plin cu critici, acum sunt prea multe evenimente, dar la Târgoviște mai avem încă niște lucruri importante de spus și cred că cel mai important lucru este faptul că, în aceste zile, Teatrul «Tony Bulandra» joacă la Teatrul de Artă din Moscova. Târgoviștea nu este numai aici, Târgoviștea se deplasează, jucăm în curând la Seul și o să jucăm și la un mare festival în Algeria. Târgoviștea este de export și sperăm ca exportul să vină și în Târgoviște. Îi mulțumesc regizorului macedonean Aleksandar Ivanovski pentru această montare și mulțumesc spectatorilor pentru perseverență”, a mărturisit, emoționat, regizorul Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale