Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.09.2023 00:12

DSVSA Dâmbovița anunță...


A A

Pregătiri pentru campania de vaccinare antirabică la câini și pisici

Pregătiri pentru campania de vaccinare antirabică la câini și pisici

 

Ștefan Khalil

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a anunțat începerea pregătirilor pentru o amplă campanie de vaccinare antirabică, care va debuta în luna noiembrie a acestui an.  Aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici din județ vor beneficia de această măsură.

În cadrul campaniei, dozele de vaccin antirabic vor fi achiziționate de către instituția DSVSA Dâmbovița și vor fi oferite gratuit medicilor veterinari de liberă practică, care vor activa în cadrul Circumscripțiilor sanitar veterinare din județ. Astfel, se urmărește asigurarea accesului facil la serviciile de vaccinare pentru toți proprietarii de animale din Dâmbovița.

Sandu Tolea a subliniat, de asemenea, importanța respectării acestei campanii și a legislației aferente, menționând că proprietarii de animale au obligația de a prezenta animalele pentru vaccinare, precum și de a deține un carnet de sănătate al acestuia, în care să se evidențieze acțiunile imunoprofilactice antirabice și tratamentele efectuate.

Totodată, directorul DSVSA a avertizat că cei care se opun vaccinării animalelor din gospodărie vor fi sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

„Începem să ne pregătim de vaccinarea antirabică pentru câini și pisici, care va debuta în luna noiembrie anul acesta. Vor fi vaccinați aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici. Cei care se împotrivesc vaccinării animalelor din gospodărie, vor putea fi sancționați contravențional cu amenzi de la 1.000 de lei, până la 3.000 de lei. Dozele de vaccin sunt achiziționate de către instituția Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, iar aceste vor fi oferite gratuit medicilor veterinari de liberă practică, de la Circumscripțiile sanitare veterinare din județ. Proprietarii de animale au obligația să prezinte animalele pentru efectuarea vaccinării antirabice, să dețină  un carnet de sănătate al animalului, în care să se evidențieze acțiunile imunoprofilactice antirabice și tratamentele efectuate. Până acum nu am avut parte de foarte mulți proprietari de animale, care să se opună vaccinări, au fost însă câteva cazuri, din ce ni s-a spus nouă, dar aceștia au înțeles că este o lege, care trebuie respectată, altfel vor suporta consecințele. Nu iertăm pe nimeni care vrea să se abată de la ea. Funcționăm pe principiul, nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm, nu vrei, te obligăm”, a declarat directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Asfalt pe toate străzile, gaze în toate satele”
518 locuri de muncă disponibile
Moș Crăciun a venit devreme la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Proiecte de investiții majore la Raciu
Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale