Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.09.2015 00:17


A A

Prefectul județului vrea reguli noi la achizițiile publice

Prefectul județului vrea reguli noi la achizițiile publice
Prefectul Ioan Marinescu cere inclusiv consultarea publică pe tema prețului cel mai mic la achizițiile publice

❚ Ioan Marinescu cere implicarea parlamentarilor dâmbovițeni în schimbarea OUG 34/2006 ce privește achizițiile publice, prefectul identificând ca principală problemă „politica prețului cel mai mic” ❚ Potrivit lui Ioan Marinescu, din cauză că se adjudecă lucrările la cel mai mic preț, se folosesc și cele mai proaste materiale și cei mai nespecializați muncitori, ajungându-se ca „în prețul cel mai mic, la primăvară pică și varul de pe pereți, pică tot”

VIRGIL VOINESCU


Situațiile în care o serie de proiecte de investiții, adjudecate de unele firme prin licitație publică, nu au putut să fie duse la îndeplinire la termen sunt binecunoscute, iar astfel de cazuri, din păcate, există atât în municipiul Târgoviște, cât și în județ.

Prefectul județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, menționa recent ca principală cauză legislația achizițiilor publice - OUG nr. 34/2006 actualizată în 2013, aici identificând „politica prețului cel mai mic”.

„Acest concept, al prețului cel mai mic, trebuie corectat”, consideră reprezentantul Guvernului în teritoriu, Ioan Marinescu.

„Politica prețului cel mai mic este dăunătoare. Aceasta pentru că, la prețul cel mai mic se folosesc cele mai proaste materiale, cea mai proastă forță de muncă și până la urmă ne costă și cel mai mult. Românul are o vorbă înțeleaptă: sunt prea sărac să cumpăr un lucru prost. Dar noi, din păcate, așa facem. Cum am ajuns aici nu știu. Dar nu se poate. Trebuie să venim și aici cu modificări. Avem parlamentari și trebuie să-i implicăm să spună: nu mai stați cu prețul cel mai mic. Explicația e simplă. În prețul cel mai mic, la primăvară pică și varul de pe pereți, pică tot”, a adăugat prefectul județului.

Ioan Marinescu a mai spus că, dacă această modificare de legislație va avea nevoie de consultarea cetățenilor, va trebui realizată.

„Și discuția publică poate fi făcută. Trebuie să se țină cont”, a conchis Ioan Marinescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?

DAN LUCA


Punctul zero al politicilor europene este dificil de identificat, fie că este în cabinetele celor mai influente state membre, Germania și Franța, fie că este o idee care pornește de la societatea civilă – și nu este scopul analizei – mai ales că traseul de la o idee la document legislativ publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene trec mulți ani și... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale