Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.08.2015 00:07

Controversă între președintele Consiliului Județean și parlamentarii de Dâmbovița!


A A

Prefectul, dorit la întâlnirile parlamentari-președinte CJD

Prefectul, dorit la întâlnirile parlamentari-președinte CJD

❚ Unii senatori și deputați cred că președintele CJD greșește și că întâlnirile trebuie continuate, într-un cadru mai larg, cu membri ai societății civile și cu reprezentantul Guvernului în teritoriu ❚ Aleșii sunt conștienți că se poate face mai mult pentru dezvoltarea județului și chiar sunt dezamăgiți că nu au realizat tot ceea ce s-au angajat electoral să facă

ANA MARIA POPESCU


 

Dacă președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunțat că renunță la întâlnirile lunare pe care le avea cu parlamentarii, unii senatori și deputați cred că președintele CJD greșește și că reuniunile trebuie continuate.

Însă parlamentarii și le doresc organizate într-un cadru mai larg, inclusiv cu participarea reprezentanților societății civile, dar și a reprezentantului Guvernului în teritoriu. Aleșii dâmbovițeni din Parlament cu care am reușit să luăm legătura telefonic nu prea înțeleg supărarea lui Adrian Țuțuianu și mai ales nu înțeleg ce așteptări are acesta de la ei, în condițiile în care ei nu pot să intervină în rezolvarea problemelor județului decât la nivel legislativ.

În concluzie, parlamentarii cred că întâlnirile cu președintele CJD trebuie să fie organizate și de aici înainte, însă discuțiile să fie mai aplicate, mai calme și cu o participare mult mai largă.

 

„Bifatul realizărilor este problema Executivului,

a Guvernului, a autorităților locale”

Leonardo Badea, senator PSD de Dâmbovița

„Sigur, este opțiunea domnului președinte. Eu cred în continuare că pentru rezolvarea problemelor județului trebuie să existe o colaborare între parlamentari, între președintele CJD și cred că de fapt acesta este drumul corect, de colaborare, de transparență, de informare și de susținere a problemelor pe care județul le are și, bineînțeles, a problemelor pe care dâmbovițenii doresc să le rezolvăm. Este clar că se poate face mai mult, probabil nu întotdeauna am reușit să realizăm ceea ce ne-am propus, există probabil o dezamăgire și a noastră, și a mea ca și parlamentar, că nu am reușit întotdeauna să fac ceea ce mi-am propus, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la un demers care de altfel mi se pare firesc și corect. Asta cu bifatul realizărilor este problema Executivului, a Guvernului, a autorităților locale, noi putem să prezentăm problemele, să le cunoaștem, să încercăm să rezolvăm problemele legislative, asta este ceea ce putem noi să facem. Putem să prezentăm problemele Executivului, să vorbim în numele cetățenilor pentru problemele pe care le au. Eu consider că aceste întâlniri sunt normale, iar comunicarea este o chestiune foarte bună între autoritățile locale și parlamentare, mai ales că sunt obiective ale județului Dâmbovița. Ar trebuie să se organizeze întâlnirile într-un cadru mai larg, fiindcă sunt probleme importante ale județului. Și noi avem supărările noastre legate de faptul că nu am reușit să realizăm în județul Dâmbovița suficiente obiective pe care noi ni le-am asumat atunci când am candidat și când am ajuns la guvernare”.

 

„Cred că la aceste întâlniri ar trebui să participe și primarii,

dar și prefectul județului”

Ion Pârgaru, deputat UNPR de Dâmbovița

„Consider bune aceste întâlniri, numai că trebuie discutat foarte direct, foarte concret. Nu știu exact în ce direcție pot să acționeze parlamentarii pentru că noi nu facem decât legea și să facem demersuri ca instituțiile centrale să sprijine județul. Au venit mai multe firme, și cu sprijinul meu sau datorită faptului că mă cunoșteau pe mine, dar nu sa făcut nimic și atunci oamenii încep să aibă dubii legate de realizarea proiectelor pentru care vin. Eu vedeam bune întâlnirile cu președintele, dar partea de diplomație din mine spune că anumite chestiuni se discută pe un ton foarte amical, foarte calm, ne sfătuim, vedem problemele, ce putem face și fiecare să aibă o anumită responsabilitate. Aruncând în general responsabilitățile pe unul sau pe altul nu ajută la nimic. Nu-l acuz de nimic pe președintele Consiliului Județean, dar trebuie totuși să fim mai apropiați, mai altfel. Eu și cu o bună parte dintre parlamentarii de Dâmbovița am participat și la alte întâlniri în afara Consiliului Județean, care erau menite a sprijini dezvoltarea economică a județului. Cred că la aceste întâlniri ar trebui să participe și primarii, măcar pe zone, pe Colegii, dar și prefectul județului”.

 

„Parlamentarii PSD se întâlnesc oricum, în mod regulat,

cu președintele Consiliului Județean”

Ionuț Săvoiu, deputat PSD de Dâmbovița

„Eu rămân la părerea mea că ar fi foarte utile întâlnirile președintelui cu parlamentarii dâmbovițeni la începutul fiecărei sesiuni, atâta timp cât putem menține un dialog constructiv pe câteva idei de interes general pentru Dâmbovița, evitând demagogia și politicianismul, lăsând loc unor acțiuni și inițiative care să întrunească acordul participanților. În ceea ce privește eficiența unor demersuri comune, aceasta a fost dovedită în câteva situații dintre care aș menționa în mod special susținerea amendamentului la Masterplanul General de Transport al României care să prevadă promovarea în lista Transregio a tronsonului Bâldana- Târgoviște precum și prioritizarea Drumului Expres Găești-Ploiești-Târgoviște. Doresc să menționez că parlamentarii PSD au oricum posibilitatea să se întâlnească cu președintele Consiliului Județean, în mod regulat, în cadrul forurilor de conducere ale Organizației Județene ale Partidului Social Democrat”.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale