Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.04.2020 18:13


A A

Precizări referitoare la ordinea de zi a ședințelor de consiliu județean

Precizări referitoare la ordinea de zi a  ședințelor de consiliu județean

COMUNICAT DE PRESĂ

Precizări referitoare la ordinea de zi a 

ședințelor de consiliu județean de astăzi, 7 aprilie 2020

 

 Grupul consilierilor județeni ai Partidului Social Democrat (PSD) – Organizația Județeană Dâmbovița a convocat astăzi, 7 aprilie 2020, începând cu ora 9:00, o ședință extraordinară de îndată, având pe ordinea zi următoarele: 1. Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor neangajate și neutilizate din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, în vederea alimentării Fondului de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale; 2. Proiect de hotărâre privindalocarea sumelor din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale către UAT-urile din Județul Dâmbovița, în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației din Județul Dâmbovița.

 Pentru primul proiect de hotărâre, aparatul de specialitate al Consiliului Județean Dâmbovița, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, a întocmit materialele necesare prezentării, susținerii și dezbaterii în vederea aprobării în forma și structura prezentată de Grupul PSD. În timpul dezbaterii, acest proiect de hotărâre a suferit o modificare în titlu, în sensulcă Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale se suplimentează cu sumele neangajate și neutilizate din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița. 

 Al doilea proiect de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zdeoarece nu întrunea condițiile de legalitate, în baza prevderilor art. 36 alin. 1 din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, modificată și completată, în sensul că repartizarea sumelor din Fondul de Rezervă Bugetarăaflat la dispoziția autorităților publice locale se face lainițiativa ordonatorului principal de credite, cu aprobarea consiliului județean, așadar nu a acelora care au inițiat ședința de astăzi. 

Pentru a aduce la îndeplinire propunerea grupului de consilieri PSD și respectând prevederile legale în vigoare, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a convocat o ședință extraordinară de îndată în cursul acestei dimineți, la ora 10:45, având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, proiect de hotărâre care a fost aprobat și prin care s-au validat două dispoziții emise anterior – referitoare la alocarea sumei de 250.000 lei pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, precum și 40.000 lei pentru UAT Corbii Mari, și repartizarea sumei de 250.000 lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția autorităților publice locale către UAT Pucioasa și UAT Moreni, în vederea susținerii spitalelor aflate în subordinea acestora, ce sunt cuprinse în Programul de Combatere COVID-19 (spitale-suport).

În plus, s-a identificat și aprobat ca suma de 750.000 lei, din același fond de rezervă, să fie repartizată, prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, tuturor UAT-urilor care vor întâmpina dificultăți pe fondul pandemiei de COVID-19 și care vor face solicitări pentru a depăși această situație dificilă și, totodată, pentruprotejarea sănătății locuitorilor.

 

 

                              Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale