Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.02.2015 00:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Practici periculoase

Practici periculoase

COSTIN MIHAI

 


 

Mulți se tem să scrie despre galerii și suporteri, un subiect sensibil și chiar periculos, ținând cont de reacțiile imprevizibile ale unor fani care au impresia că pot să înjure, să amenințe ori să intimideze pe oricine. Am crezut că mai urât decât Tudor Emil nu ne va jigni nimeni, dar iată că se poate.

Mesaje de o mizerie extremă au apărut în mediul privat, e adevărat, însă ele au rămas și le-am transmis mai departe. Mai trist este că ne-au fost adresate de către un coleg, dar și băiat de galerie, un amestec pentru care și-a atras numeroase critici. Și din presă, dar și din rândul suporterilor. Nu este pentru prima dată când suntem jigniți sau amenințați, însă așteptăm și aici de ani buni un răspuns la plângerile depuse. Am informat ieri și conducerea televiziunii la care lucrează colegul respectiv, oferind și probe ale jignirilor aduse.

Dacă cei de acolo, implicați mai nou și în politică, deci oameni care țin la imaginea lor, își asumă angajați cu un asemenea limbaj ori apucături, e bine ca și cei care le urmăresc produsul de presă sau alte activități să cunoască asta. Departe de mine gândul de a-i acuza că sunt implicați în vreun fel, în schimb ar trebui să fie mai atenți pe cine scot în față. În opinia mea, un jurnalist trebuie să-și respecte condiția și să nu afecteze în niciun fel numele instituției media pe care o reprezintă.

Tocmai de aceea spun că e bine să nu confundăm microfonul cu fularul, iar limbajul de șatră nu-și are locul în vocabularul unui formator de opinie, chiar și în mediul privat. Să nu mai spus că aseară, câțiva puști dintr-o galerie dependentă de cluburi au folosit la meciul de volei un ton la fel de agresiv ca liderul lor din presă. Aici se naște un alt subiect interesant, al galeriilor controlate de cluburi finanțate din bani publici, care evident că răspund la comenzi. Nici pe cei de la CSM Târgoviște nu-i bănuiesc de vreo implicare în cazul de față, numai că ar trebui să se gândească mai atent de acum înainte dacă o asemenea galerie atrage mai multe avantaje decât neplăceri.

Eu știu că e nevoie de susținerea fanilor, în special la meciurile tari din deplasare, însă și transportul lor se plătește tot din bani publici. Știți că sunt suporteri care ar merge la meciuri în deplasare, dar le e frică? Sau mai știți că unii nu au acces în autocarele sau microbuzele puse la dispoziție, dacă nu vrea un anumit lider? Mai întrebați-i și pe șoferii care deplasează galeria dacă s-au simțit confortabil. Și aici avem reclamații. Mulți colegi se tem să scrie despre toate acestea, pentru că imediat apar amenințările, jignirile, intimidările, teroarea. Și nu ne apără nimeni, nici măcar cei plătiți să o facă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de anonim la 26.02.2015 08:21

dar de atmosfera superba pe care o creeaza la meciurile de volei? de ce nu zici,bai, aladin?


Trimis de cd la 26.02.2015 08:19

daca a existat posibilitatea sa nu fie cineva luat, a fost doar din vina lui. pentru ca trebuie sa iti susti echipa si acasa. nu doar excursii, daca esti un suporter adevarat.


Trimis de om nou in galerie la 26.02.2015 08:17

si eu am fost cu ei la brasov si la sfantu gheorghe. nu e deloc periculos. e o atmosfera placuta si cred ca oricine se poate integra in acest colectiv.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale