Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.05.2018 00:08

A fost odată ca niciodată


A A

Povestiri nemuritoare din fotbalul județean

Povestiri nemuritoare din fotbalul județean

❚ Vă propunem povestea unui meci de Liga V-a, Seria Vest, Viitorul Odobești – Viitorul Găești. De fapt, e doar un capitol, pentru că personajele noastre au vorbit mult, foarte mult, încât ar trebui să scriem trei zile și trei nopți numai despre acest joc

COSTIN MIHAI

 


 

Vă propunem pentru astăzi povestea unui meci de Liga V-a, Seria Vest, Viitorul Odobești – Viitorul Găești. De fapt, e doar un capitol, pentru că personajele noastre au vorbit mult, foarte mult, încât ar trebui să scriem trei zile și trei nopți numai despre acest joc. Personaje reale, pe numele lor Constantin Paraschiv, zis și Șorici (președinte la Odobești), Florin Popescu, zis și Friț (președinte la Găești), Alexandru Mălău (arbitrul partidei) și Gigi Ionescu (secretar al Comisiei de Competiții și Disciplină). Vom reda câteva fragmente din declarațiile domnilor vorbitori, fără a comenta pentru moment.

Costică „Șorici”

„I-am trimis o cerere de amânare a contestației lui Cristi Catană, dar nu s-a ținut cont de ea. Nea Gigi Ionescu a sunat arbitrii să nu mai vină la ședință, că s-a amânat, apoi i-a mai sunat o dată să vină de urgență și i-a amenințat, să recunoască ce vrea el, le-a pus sula în coaste. La Vișina știam de două săptămâni că e observator Gigi Ionescu. E o mare măgărie acolo. Nu se poate să faci așa ceva, pentru că nu am votat acea persoană la alegerile AJF. Nu aveam cum să susțin o asemenea persoană. Au câștigat alegerile cu echipe care au terenuri de 30 pe 30, cu bălării pe ele și care bat arbitrii. Vi se pare normal ca oameni din comisii să le plătească unor echipe contestațiile? Sau vi se pare normal să înscrii în Onoare o echipă care nu a promovat, ca Străoști? Cristi Catană a înscris-o”.

„Friț” Popescu

,,Odobești a avut trei jucători pe fals de la Titu, însă eu am făcut contestație pe Gică Paraschiv, de la Mătăsaru, cu numărul 14, dar pe foaie era trecut Ene Nicolae. L-am chemat la contestație, el bea bere după meci, dar nu s-a prezentat. Arbitrul Alexandru Mălău nu a vrut să încheie foaia în prezența mea, pentru că nu a venit niciun jucător. Pot să jur în biserică. În urma mea, s-a prezentat la contestație un alt jucător, de 17 ani, și nu Gică. După meci, Șorici ăsta mi-a propus să trecem în foaie 3-2 pentru ei, în loc de 9-4, că a mai făcut treaba asta și cu Picior de Munte. Că îmi dă și două lăzi de bere, 4 milioane, dar să nu-l mai contest. M-am întâlnit cu sponsorul, mi-a dat bani, și am plătit contestația, am și chitanță. Am patru jucători din București, care au mers după meci la o cârciumă din Odobești, chiar la ăla de se ocupa cu echipa. A venit și arbitrul, care lea propus să se facă contestație pe unul dintre ei, ca să pierdem meciul. Nu e normal să mă amenințe arbitrul când am ieșit de la comisie, că are niște colegi care mă vor face de comandă, că îmi demonstrează el că băieții de la București vor pleca de la echipă și că eu sunt pe mână cu Vișina. El a avut o legătură și a luat ceva de la Odobești. Mi s-au propus bani să renunț la contestație și să mușamalizăm scorul. Asta e mafia în fotbal. Eu n-am nicio legătură cu Gigi Ionescu și cu nimeni din AJF”.

Alexandru Mălău

„M-a sunat nea Gigi Ionescu la 2, să nu mă prezint la 4, că nu se ține ședința. Mi-a zis că am timp să mă gândesc până săptămâna viitoare și să vin să-i spun ce trebuie. Apoi m-a sunat iar, la 4 fără 5, să vin de urgență că se judecă. Am ajuns, dar băieții erau deja înăuntru. Au fost niște influențe acolo, iar Friț ăla de la Găești a făcut contestația pe final, la ordin. Să lase oamenii competenți să judece cazurile astea. S-a făcut contestație către un jucător, schimbat în minutul 55, iar antrenorul de la Găești nu a comunicat absolut nimic atunci. Omul a plecat acasă, dar l-a contestat la final. Ia-l de unde nu-i? Până la urmă, jucătorul a venit frumos, i-am făcut poză, dar în lipsa antrenorului de la Găești, care a plecat. Se plângea pe holuri la AJF că nu-i mai dă patronul bani, dacă nu câștigă și el. Păi de ce nu câștigă pe teren, dacă are valoare? El s-a retras, a revenit, iar s-a retras, iar a revenit, de vrei trei ori. I-au plătit alții baremurile de arbitraj, să nu se retragă, se știe foarte bine cine. După aia și-au recuperat banii. Și contestația asta i-a plătit-o cineva de acolo, el știa de luni că va câștiga contestația”.

Gigi Ionescu

„Constantin Paraschiv e lipsit de bun simț. Iar solicitarea de amânare dacă o face, trebuie neapărat aprobată? Noi suntem niște oameni corecți. L-am sunat pe Alexandru Mălău să nu vină la ședință, apoi s-a întâmplat o situație și a trebuit să revenim din nou. Și nu l-am sunat la 4 fără 5, ci la 3 și 25. Iar dacă eu am dat vreun ban pentru contestație lui Friț, praful să se aleagă de mine”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale