Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2014 00:07

Tracul de început s-a risipit după pauză


A A

Popa și Cherchez au deschis drumul spre victorie

Popa și Cherchez au deschis drumul spre victorie
Chindia a celebrat reușitele lui Popa și Cherchez, care au adus primele puncte echipei în acest sezon

❚ Teama de greșeală a făcut ca pasele să curgă mai mult spre lateral și mai puțin în profunzime, acolo unde Anton și Popa s-au lovit de aglomerare ❚ În repriza secundă, Chindia a mutat liniile în terenul Urbanului, iar primul sfert de oră a fost epuizant pentru apărarea lui Rică Neaga ❚ După deschiderea de scor reușită de Popa, totul a însemnat o misiune facilă, gestionată corect de o echipă ce a deprins tainele maturității

MĂDĂLIN RĂDUCU,

COSTIN MIHAI


Chindia a început cu dreptul noul sezon, iar acest aspect este cel mai important. Dincolo de emoțiile debutului, resimțite în special în zonele acoperite de mijlocașii și fundașii centrali, jocul târgoviștenilor a început să se lege și să prindă cursivitate în repriza a doua. Forma în scădere a lui Grigore l-a făcut pe Nicu Croitoru să-l titularizeze, în premieră, pe Vlăduț Parghel, în centrul liniei mediane. În rest, aceiași jucători, aceeași așezare.

Teama de greșeală a făcut ca pasele să curgă mai mult spre lateral și mai puțin în profunzime, acolo unde Anton și Popa s-au lovit de aglomerare. Totuși, Chindia a deținut controlul, în ciuda faptului că ambii mijlocași laterali, Cherchez și R. Dobre, nu coborau îndeajuns de mult în momentul în care balonul era pierdut în preajma careului advers. Fără discuții, momentul psihologic s-a produs în minutul 42, când Ștefănescu a fost eliminat direct, just, din postura de ultim apărător. Atunci, a fost greșeala lui Penescu, cu o minge pe spate, neglijentă, neprovocată de vreun adversar.

În repriza secundă, Chindia a mutat liniile în terenul Urbanului, iar primul sfert de oră a fost epuizant pentru apărarea lui Rică Neaga. Dacă în prima parte Croitoru a preferat un modul mai prudent, în cea de-a doua a mizat pe Grigore în stânga, Anton coborât în locul lui Voinea, ieșit accidentat, plus Cherchez în spatele lui Popa. Treișparul Chindiei a părut că se simte mai natural în respectiva poziție, plus că Anton la mijlocul terenului aduce mai multă consistență. De asemenea, și Grigore pare mai disciplinat tactic în ceea ce privește faza defensivă. Asediul la poarta lui Iordan a fost încununat cu succes de reușita lui Popa. Iar de aici, totul a însemnat o misiune facilă, gestionată corect de o echipă ce a deprins tainele maturității.

Popa are lipici la gol

Cristică 6 – Sigur pe el în intervenții. Nu a avut nicio minge grea, dar tot ce a fost pe poartă a prins fără probleme. În acest moment, pare titularul din poarta Chindiei. Pătru 6 – A avut din nou o evoluție puțin oscilantă. De foarte multe ori este surprins în față și, probabil din cauza efortului prea mare și a vârstei, nu mai coboară îndeajuns de mult. Cu Titu, a ajutat enorm pe fază ofensivă, acolo de unde a venit cu multe centrări de calitate. Vătavu 6,5 - A avut un început mai ezitant de partidă, cu cartonaș galben în minutul 13. Apoi, evoluția sa a fost impecabilă, cu multe intervenții sigure și cu un mare plus în repriza a doua, când a inițiat multe atacuri la firul ierbii.

Ispas 6,5 – Și-a revenit după lovitura la cap suferită în meciul de cupă cu AS Milcov. A intrat titular și nu a mai oferit spectatorilor și staff-ului emoții prin intervențiile hilare din zona pe care trebuie să o acopere. În multe momente când construcția suferea, și-a asumat responsabilitatea pasei decisive, însă majoritatea serviciilor au fost greșite. O evoluție mult mai consistentă față de cele arătate până acum.

C. Dinu 6,5 – Se simte de minune în banda stângă. Nu a avut nicio emoție în apărare, deși a fost coleg de bandă multe minute cu Cherchez. Spre final, a avut o incursiune frumoasă, după un un-doi cu Grigore, finalizată cu un șut peste.

Voinea 6 – Sarcinile defensive au fost îndeplinite fără prea mari dificultăți. În repriza a doua a avansat mai mult. S-a lovit destul de rău în minutul 53, când a și fost schimbat cu Grigore.

Parghel 5,5 – Titularizarea sa a surprins pe multă lume. El a preluat rolul lui Grigore, acela de a ajuta mai mult atacul. S-a văzut că presiunea debutului și-a spus cuvântul. Nu și-a asumat niciun risc, preferând să paseze numai în lateral și în spate. Pentru fișa postului, trebuie mai mult, însă vârsta (19 ani) constituie un avantaj. A văzut cartonașul galben în minutul 40 și a fost schimbat cu Cernea (90+1).

R. Dobre 6,5 – Disciplinat tactic și un executant perfect de faze fixe. Și-a ajutat colegii cu multe baloane utile. S-a descurcat bine și a făcut un meci bun. A fost schimbat cu Săndulescu în minutul 82.

Anton 6 – Față de meciurile precedente, nu a ieșit prea mult în evidență. Din cauza faptului că spațiile de la mijloc, a primit și a expediat destul de puține baloane utile. Au existat unele momente în care, datorită inteligenței, a primit între linii, însă nu a ieșit nimic periculos. În repriza a doua, a făcut pereche cu Parghel și a avut numai sarcini ofensive.

Cherchez 7,5 – A avut un start de meci bun și totul a culminat cu eliminarea provocată lui Ștefănescu. S-a descurcat bine în flancul stâng, acolo unde a fost folosit în majoritatea meciurilor amicale. În partea a doua, a trecut în spatele lui Popa. În zona respectivă, a fost mult mai incisiv, iar poarta lui Iordan a fost pusă în dese rânduri în pericol. A marcat al doilea gol al Chindiei (85), care a asigurat liniștea, moment în care a și fost schimbat cu Roman. A primit un cartona ș galben stupid (74) pentru proteste, capitol la care mai are mult de lucrat, din cauza temperamentului său. În orice caz, se văd mult mai multe aspecte pozitive din acest punct de vedere față de sezoanele trecute.

Popa 8 – A confirmat și a risipit orice dubiu în privința sa. Dacă cineva se mai îndoia de faptul că cele opt goluri au fost înscrise cu echipe sătești, Dani a arătat că se descurcă excelent și la nivelul Chindiei de Liga a III-a. În primele minute, când târgovi ștenii construiau mai greu, el a fost cel care a pus în pericol poarta adversă. Chiar și în partea a doua, când tot jocul s-a concentrat în careul lui Iordan, a arătat disponibilitate și nu s-a ferit de combinații. A primit baloane utile, s-a folosit de ele și, mai mult decât atât, a afișat un instinct de atacant cum rar întâlnești la acest nivel. A marcat golul descătușării, în minutul 70 . A fost și el avertizat cu c. artonaș galben în minutul

Grigore 7 – A intrat pe teren în minutul 53, în locul lui Voinea. Față de ultimele meciuri jucate până acum, a fost trimis să acopere flancul stâng, unde evolua în stagiunea precedentă. A adus un mare plus, prin incursiunile și centrările de calitate. A fost dezinvolt și a creat pericol la poarta adversă.

Săndulescu – A intrat în minutul 82 și a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Roman – A fost introdus în minutul 85 și a jucat prea puțin pentru a fi notat. Cernea – A pătruns pe teren în minutul 90+1 și a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Titu a cedat după eliminarea lui Ștefănescu

Rică Neaga a optat pentru același modul 4-2-3-1, suprinza venind de la Ionuț Petculescu, folosit în fața apărării. După eliminarea lui Ștefănescu (42), Pîslaru a devenit fundaș central, în pereche cu Avram, iar Corbu a coborât ca pe dreapta. Titu s-a prezentat onorabil în prima repriză, în care a ținut Chindia la respect, însă a cedat total în inferioritate numerică. Se pune întrebarea: dacă Urban ar fi rezistat în formulă completă? Greu de spus și chiar de crezut, Chindia forțând cu toate liniile în partea secundă.

Iordan 6 – Un portar cu experiență, care a închis poarta până în minutul 70. Nu prea a avut ce face la goluri. Pîslaru 5 – Modest și ca fundaș de bandă, modest și ca fundaș central. A greșit grav la golul lui Cherchez, care i-a furat o minge și l-a executat cu sânge rece pe Iordan.

Ștefănescu 3 – Cu o evoluție decentă până la faza din minutul 42, când l-a faultat pe Cherchez, din postură de ultim apărător, fiind eliminat. „Mi-am pierdut capul, n-am mai gândit”, și-a recunocut vina la final.

Avram 6,5 – Cel mai bun om al oaspeților. Mai mereu plasat la locul potrivit, puștiul adus de la CSU Craiova a respins multe baloane din careul propriu. Surpriza plăcută a echipei. Putea deschide scorul în debutul meciului. Mirescu 6 – S-a limitat mai degrabă la faza denfensivă și nu a făcut-o rău. În prima repriză a scos un gol ca și făcut, de pe linia porții, la șutul lui Anton, însă l-a și scăpat pe Pătru la faza din care s-a născut reușita lui Popa. Petculescu 6 - Și-a dorit multe în acest meci, arătând un plus de maturitate față de colegii din linia mediană. Un fotbalist tehnic, polivalent, însă folosit prea defensiv pentru profilul său. A avut câteva momente de sclipire, demonstrând că are clasă, însă fără să se facă periculos.

Penescu 5 – L-a „servit” perfect pe Cherchez, la faza din care târgovișteanul a obținut eliminarea lui Ștefănescu. În rest, a părut pierdut la mijlocul terenului.

Corbu 5,5 – A arătat mai bine ca fundaș, decât mijloc dreapta. Un fotbalist cu calități, dar și cam împrăștiat în joc.

Cîrstea 5,5 – Nu-l avantajează jocul de luptă. Nu a avut nici spații să se desfășoare, în schimb a căutat soluții ofensive. Greu pe terenul Chindiei, mai ales în inferioritate numerică.

Rădescu 5 – Șters, foarte șters în banda stângă. Depășit de miza jocului. Fl. Stan 5 – Folosit ca unic atacant de careu, nu a ieșit cu nimic în evidență. Prea puține mingii au ajuns la el, să arate de ce e în stare. A fost sacrificat tactic, după eliminarea lui Ștefănescu.

Ivașcu 5 – Afectat de tactica ultra defensivă impusă de Neaga în repriza secundă, a trebuit doar să ajute echipa să nu primească gol. Nu a reușit mare lucru, doar un șut pe final de meci. A intrat în locul lui Fl. Stan (45). Al. Stan 5 – Introdus în locul lui Cîrstea (62), pentru a aduce un plus de forță în axul central, s-a accidentat la cap, primind minute bune îngrijiri medicale. A părut apoi buimac, fără luciditate.

Neguț 5,5 – Ceva mai activ decât cel pe care l-a înlocuit, Rădescu (66).

Dicu 5 – L-a înlocuit pe Corbu (71), care s-a accidentat, însă nu a reușit mare lucru.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de anonim la 02.09.2014 18:17

Jucand spre final in 10 jucatori de camp si adversarul in 8, te cred si eu ca ai un avantaj destul de considerabil...Sa vedem parcursul mai departe: in cazul vreun esec la Afumati si o posibila eliminare din cupa, ce s-ar mai putea spune...Se schimba radical parerile...Nu cred ca avem inca jucatori care sa ne dea incredere...Se rateaza foarte mult...Ma uitam la echipa asta din Voluntari, care a facut ce-a vrut sezonul trecut in C3 si acum este mica in liga2...De fapt a pierdut acasa cu cei care jucam noi in cupa...Si atunci: ce sa mai spui...
Oricum, bafta Chindia,insa le va fi foarte greu...


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale