Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.11.2022 00:18

În perioada 31.10 – 06.11.2022,


A A

Pompierii dâmbovițeni, „pe jar”

Pompierii dâmbovițeni, „pe jar”

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat la 81 evenimente: 18 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, mijloace auto etc.), 23 incendii de vegetație, 9 acțiuni la accidente rutiere, 23 acțiuni de asistență persoane aflate în dificultate, 1 misiune pirotehnică pentru asanare de muniție și 7 acțiuni la alte situații de urgență (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate și au intervenit la 201 cazuri medicale.

Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 69 misiuni de recunoaștere și informare preventivă în localități din raioanele de intervenție și 19 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița. O intervenție dificilă și periculoasă pentru pompieri a fost înregistrată marți, 2 noiembrie, când au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un tunel de cabluri de înaltă tensiune.

Incendiul a fost localizat în scurt timp, dar operațiunile de stingere au fost de durată din cauza degajărilor mari de fum, a spațiului redus în care au acționat și a distanței lungi, peste 20 m in interiorul tunelului, pe care pompierii sunt nevoiți să-i parcurgă până la locul de ardere. Au acționat 16 pompieri militari, în sprijinul cărora au intervenit și membri din cadrul SPSU de la doi operatori economici din apropiere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Fiind o perioadă cu temperaturi ridicate, în săptămâna anterioară s-a înregistrat o creștere a incendiilor de vegetație uscată. Au fost transmise către APIA și GNM informări privind situația centralizatoare a incendiilor de vegetație produse la nivelul județului pentru luarea măsurilor din competență. În săptămâna anterioară s-a înregistrat o creștere și a incendiilor la gospodăriile cetățenilor.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Târgul produselor tradiționale va continua și în decembrie
Sporul natural continuă să scadă
Peste 4900 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală
511 locuri de muncă disponibile
Sute de controale și amenzi în trafic
Șofer aflat sub influența alcoolului, surprins la volanul unui autoturism
Numărul turiștilor a crescut în 2022
Delicte la pescuit și acvacultură
Sanatoriul Moroeni a primit sprijin din partea Bisericii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale