Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.08.2019 00:16

În contextul proiectului incineratorului de deșeuri, precum și al fabricii care emană mirosuri neplăcute,


A A

Poluarea de la Priboiu, în colimatorul PNL

Poluarea de la Priboiu, în colimatorul PNL

*Consilierul județean PNL Bogdan Marcu a punctat faptul că până la rezolvarea problemei de poluare generate de un rezident actual al parcului industrial din Priboiu, consilierii județeni PNL Dâmbovița nu vor fi de acord cu proiectul de hotărâre privind instalarea în zonă a unui incinerator de deșeuri

 

Ștefan Khalil


La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul filialei PNL Dâmbovița a avut loc o conferință de presă coordonată de președintele organizației județene, Virgil Guran. Una dintre problemele discutate a fost ridicată de consilierul județean PNL Bogdan Marcu, în legătură cu instalarea unui incinerator de deșeuri în zona parcului industrial din Priboiu. Proiectul s-a discutat și în ultimele două ședințe ordinare de Consiliu Județean. Consilierii PNL susțin că instalarea acestui incinerator ar putea să polueze zona parcului Priboiu, afectând și locuințele oamenilor din apropiere.

,,Societatea Parc Industrial Priboiu dorește să contruiască pe cheltuiala proprie o platformă un incinerator și un depozit frigorific. Am adresat în ședințele comisiilor de specialitate întrebări aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, nu am primit răspunsuri concludente, motiv pentru care proiectul acesta a fost retras de pe ordinea de zi la ședința ordinară din data de 30.07.2019. La nici două săptămâni de zile de la retragerea acestui proiect de hotărâre, ne-am trezit din nou cu el pe ordinea de zi la ședința de luna aceasta”, a declarat Bogdan Marcu, din partea PNL Dâmbovița.

Consilierul județean a punctat faptul că până la rezolvarea problemei de poluare generate de un rezident actual al parcului, consilierii județeni PNL Dâmbovița nu vor fi de acord cu proiectul de hotărâre.

 

Dezbatere propusă pentru problema mirosului de la Priboiu

În ceea ce privește problema mirosului de la Priboiu, despre care mulți dintre locuitorii din zonă spun că este cauzată de una dintre fabricile din Parcul Industrial, se încearcă realizarea unor pași înainte, deși cu o oarecare greutate. Reprezentantul unui grup de cetățeni care au protestat recent în stradă împotriva mirosului au informat pe o rețea de socializare că au purtat discuții cu operatorul economic pentru a se ajunge la o soluție, iar reprezentanții firmei au propus o dezbatere pe acest subiect.

„Am cerut un punct de vedere conducerii Marchand, în ceea ce privește măsurile care se prevăd pentru stoparea mirosului. (...) Se pregătesc pentru modificarea instalațiilor generatoare de miros și au în vedere noi investiții pentru combaterea mirosului, dar asta doar după ce vor obține autorizațiile necesare acestor schimbări”, a postat reprezentantul grupului, redând în continuare răspunsul celor de la fabrica împricinată: ,,Facem totul ca să modernizăm și să îmbunătățim producția și implicit calitatea aerului, chiar dacă, repet, ne încadrăm în normele UE. Ne interesează o cât mai bună conviețuire cu cetățenii. Așteptăm să facem o dezbatere pe această temă. Propun să o facem pe 11-12.09, ca să vă pot prezenta ceva concret”. Rămâne să vedem care va fi deznodământul acestor probleme presante.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PSD Dâmbovița, la bilanțul semnăturilor pentru prezidențiale
Plat formă informatică de comunicare cu cetățenii
Ședința CJD, calmă înaintea... furtunii electorale
Ionel Petre explică de ce ALDE a ieșit de la guvernare
"Principalul obiectiv este să câștigăm atât turul I, cât și turul II"
"PRO România va semna propunerea doamnei Viorica Dăncilă"
33.000 de semnături pentru candidatura Vioricăi Dăncilă
PRO România Dâmbovița, campanie cu și fără ALDE
Transcarpatica, viabil cu Rovana Plumb în Comisia Europeană
Rovana Plumb, desemnată Comisar European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România... dezarmată

GEORGE COANDĂ


Este cel mai dramatic adevăr. Intrarea în NATO fără condiții din partea României a dezarmat-o. Recent, amiralul Romulus Hâldan a avut curajul ca, în patriotica publicație „Certitudinea” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, să ia în cătare toate guvernările care au... dezarmat Armata Română, au mercenarizat-o, trimisă să lupte pe fronturi îndepărtate pentru cauza... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale