Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.05.2015 00:09

Editorial


A A

Politica... ținutului de nas

Politica... ținutului de nas

ALINA MAVRODIN VASILIU


Stenogramele de la Bistrița, comentate în aceste zile mai ceva ca manuscrisele de la Marea Moartă, sunt pe cale să dea cu roțile în sus căruța cu aliați liberali și să o azvârle-n șanț taman când se pregătea să intre pe porțile Palatului Victoria. Sigur că vestitele stenograme cu limbariță liberală au făcut deja deliciul presei. Din înregistrările cu pricina, pe șestache pe sub masă, ne dăm seama nu doar despre ce și despre cine se vorbește, ci și despre cum se fac și se desfac alianțe politice și guverne în România.

Că poate n-ați aflat și n-ați înțeles până acum de ce pute rău politica mioritică, mai ceva ca o balegă în drum pe lângă care bâzâie tot felul de gâjgănii și roiuri de muște. N-am zis eu chestia asta, în caz că doriți să mă sancționați pentru limbajul ireverențios la adresa unor politicieni prea… liberali în exprimare. Eu n-am făcut decât să traduc ce a zis Teodor Atanasiu și este consemnat în stenogramele de la Bistrița cu privire la alianța PNL-PDL: „Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis”.

A mai zis el, Atanasiu, și alte chestii ca și cum cei care l-au înregistrat ar fi avut grijă mai întâi să se asigure că a băut omul tot vinul de pe masă. Altfel de unde atâta curaj pe el să grăiască marile adevăruri despre alianța PNL-PDL? L-o fi făcut ea (cum l-o fi făcut!) pe Klaus Iohannis președinte al României, dar până când l-or vedea „aliații” și pe Cătălin Predoiu premier trebuie să se mai țină de nas ceva vreme. Altfel, de câte ori apărea Atanasiu pe la talkshow- uri, n-ai fi zis că-i miroase ceva urât la „noul PNL” înțesat cu vechii PDL-iști. Ce-i drept, omul pare să aibă polipi și să stea rău de tot cu simțul olfactiv, ceea ce înțeleg că până acum i-a asigurat supraviețuirea în politica… ținutului de nas. D

upă stenogramele de la Bistrița, lucrurile cu siguranță se vor schimba radical. Nu știm dacă în sensul că Teodor Atanasiu o să-și scoată polipii, dar prevăd că „aliații” liberali și democrați o să-și opereze de urgență corzile prea vocale, ca să le reducă la tăcere. Blaga, Boc, Predoiu, Anastase, Flutur & comp. par deja să o fi făcut, refuzând să comenteze „strategia de la Bistrița” devoalată de liberalul Atanasiu: „Le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă (…) O să conviețuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând…”. Dar nu de bunăvoie, „că nu-s proști să plece”.

În acest caz, polipii liberalului Atanasiu nu-l mai pot salva de la niscaiva explicații pentru opinia publică. Biata de ea a fost mereu dusă de nas de politicienii care recunosc că „se țineau de nas” într-ale lor alianțe care duhneau a compromis, a corupție și a demagogie intrată în putrefacție. Dar mai cu seamă ar fi interesant să ne spună liberalul guraliv cum „or să dispară rând pe rând” niște „democrați” din politică. Nu că n-am vrea, dar cum pe cale naturală numai Bunul Dumnezeu știe câte zile mai are fiecare de trăit, ne rămâne să ne imaginăm că Teodor Atanasiu ar putea avea știință de un calendar cu ridicările din trafic ale penalilor din fostul guvern Boc.

Ceea ce, oricât ne-am dori-o, trebuie să recunoaștem că pute așa de rău, de-ți vine cu adevărat să te ții de nas când constați ce treabă au făcut alianțele astea politice mioritice.

 

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale