Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.10.2014 00:08

După ce s-au succedat pe scaunele puterii, greii politicii din județ sunt chemați în fața înaltelor instanțe de judecată cu dosare penale grele


A A

Politica dâmbovițeană, sub blestem

Politica dâmbovițeană, sub blestem

❚ Liderii partidelor care au deținut puterea în Dâmbovița de-a lungul ultimilor 20 de ani s-au ales cu dosare penale grele, care i-au adus în fața instanțelor de judecată ❚ Considerați în trecut extrem de puternici prin funcțiile politice și administrative, Irineu Popescu (PNȚCD), Ion Stan (PSD) și Florin Popescu (PDL) se confruntă în prezent cu acuzații grave din partea procurorilor, luna noiembrie fiind plină cu termene în procesele lor

FLORIN MOLDOVEANU


 

Irineu Popescu, fost deputat, fost președinte PNȚCD -

condamnat la 4 ani închisoare cu executare,

se află în recurs la Curtea de Apel

Pitești Prin decizia Tribunalului Argeș, atacată în prezent cu recurs la Curtea de Apel Pitești, fostul deputat PNȚCD Irineu Popescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și spălarea banilor. Soarta fostului lider PNȚCD a intrat în cădere liberă din data de 13 aprilie 2012, când procurorii DNA l-au trimis în judecată împreună cu alți 4 inculpați, acuzându-i de „rambursări ilegale de TVA”.

În anul următor, mai precis la data de 17 septembrie 2013, Tribunalul Dâmbovița a dispus intrarea în faliment a SC DÂMBOVIȚA CONSTRUCȚII SA, deținută de Irineu Popescu. După mai puțin de o lună, fostul deputat și președinte PNȚCD Dâmbovița, Irineu Popescu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Argeș, în data de 8 octombrie 2013. De asemenea, Irineu Popescu, în calitate de acționar și director al firmei DÂMBOVIȚA CONSTRUCȚII SA, a fost obligat să plătească împreună cu ceilalți inculpați, în solidar cu firmele acestora, suma de 20.426.730 RON (peste 204 miliarde lei vechi), reprezentând despăgubiri către Finanțele Publice și cheltuieli judiciare.

Decizia tribunalului argeșean a fost atacată cu recurs de Irineu Popescu la Curtea de Apel Pitești, iar procesul se află la al 11-lea termen și se va judeca în data de 17 noiembrie a.c.

 

Ion Stan PSD - judecat la ÎCCJ în dosarul

„Bani pentru campania electorală”

Deputatul Ion Stan, fostul președinte al PSD Dâmbovița, fost prefect, fost șef al Comisiei de Control a activității SRI în Parlament, este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ion Stan a fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție din sediul PSD Dâmbovița chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2012, sub acuzația că ar fi pretins sume importante de bani de la omul de afaceri Nicușor Dima, în schimbul cărora s-ar fi angajat să îi obțină contracte cu statul.

Ion Stan a câștigat alegerile pe colegiul dâmbovițean Voinești, însă a demisionat din Partidul Social Democrat, rămânând independent. La 21 decembrie 2012, solicitarea de încuviințare a arestării preventive a deputatului Ion Stan a fost respinsă prin vot de Plenul Camerei Deputaților. Ulterior, la data de 27 februarie 2013, a fost trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului, în perioada 12 - 14 noiembrie 2012, deputatul Ion Stan a solicitat de la denunțătorul Nicușor Dima suma de 130.000 lei, bani pentru achiziția de combustibil și produse alimentare ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale.

Totodată, în perioada mai-noiembrie 2009, Ion Stan, având funcția de președinte al organizației PSD Dâmbovița, a primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice pe care o conducea, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 535.000 lei. Procurorii insistă că deputatul Ion Stan i-ar fi dat de înțeles lui Nicușor Dima că are influență asupra unor persoane publice pe care le-ar fi putut determina să încheie contracte cu denunțătorul. În acest dosar apare și numele unui ministru al actualului cabinet.

În fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, deputatul Stan a declarat că dosarul său este o înscenare mizerabilă, precizând că „un înalt demnitar al statului” l-a amenințat de două ori și că urmează să aducă probe în acest sens.

 

Florin Popescu, fost președinte PDL,

fost președinte al CJD - la ÎCCJ pentru corupție și conflict de interese

Deputatul Florin Popescu, fost președinte PDL și CJ Dâmbovița în perioada 2008-2012, este judecat în prezent în două dosare la Înalta Curte de Casație și Justiție. În primul dosar, aflat la al 5-lea termen, Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar. Deputatul, fost PDL trecut la PMP, este acuzat că a solicitat și a primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a distribuit cetățenilor în campania electorală a alegerilor locale din 2012.

Directorul general SC AVICOLA CREVEDIA SA, libanezul Rami Ghaziri, s-a constituit parte civilă în dosar. Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2012, Florin Popescu, președintele PDL Dâmbovița și vicepreședinte al partidului la nivel național, candidat pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, „s-a deplasat la sediul firmei denunțătorului, căruia i-a solicitat o cantitate de cca. 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone), precizându- i că o va distribui cetățenilor în scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord”.

Fostul președinte PDL Dâmbovița, candidat pentru un nou mandat la șefia CJ Dâmbovița, ar fi organizat inclusiv procesul de distribuire a puilor în câteva localități din județul Dâmbovița, cu implicarea unor lideri PDL locali. Pe 27 mai a.c., plenul Camerei Deputaților a respins cererea privind încuviințarea arestării preventive a deputatului PMP Florin Popescu. Cel de-al doilea dosar penal în care este judecat Florin Popescu la ÎCCJ se află la al 3-lea termen.

Fostul șef al CJ Dâmbovița a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma unei anchete a Agenției Naționale de Integritate, pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și fals în declarații. Conform documentelor oficiale, fostul președinte al CJD a semnat, în perioada august 2008 - noiembrie 2010, șapte acte adiționale la un contract de lucrări încheiat între Consiliul Județean și societatea comercială PROCOR SA, la care acesta, împreună cu tatăl și fratele său, au deținut calitatea de acționari până în 14 iulie 2008.

În anchetă se mai află un contract de lucrări, încheiat cu aceeași societate comercială, de pe urma căruia Florin Popescu a realizat, în mod indirect, un folos material, atât pentru sine, cât și pentru rudele sale. Procurorii îl mai acuză pe Florin Popescu și de faptul că a făcut declarații neadevărate cu ocazia depunerii declarațiilor de avere, în calitate de președinte al CJ Dâmbovița, în perioada 2008-2011, dar și în calitate de deputat, în perioada 2007-2008.

Florin Popescu s-a făcut remarcat și prin relațiile deosebit de apropiate pe care le are cu Elena Udrea, pe care a urmat-o în Partidul Mișcarea Populară după ce a fost exclus din PDL la sfârșitul anului 2013. Apropiatul Elenei Udrea a candidat pe listă la alegerile europarlamentare din 2014, dar s-a autosuspendat din partid după ce procurorii DNA i-au cerut arestarea preventivă. Pe 7 noiembrie a.c. și 18 noiembrie a.c. deputatul Florin Popescu va apărea din nou în fața magistraților de la ÎCCJ în cele două dosare penale grele.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale