Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.09.2014 00:21

Viceprimarul Ion Cursureanu acuză „Noi suntem cu un pas în groapa falimentului, iar alții fac afaceri de pe urma primăriei”


A A

Poliția și Parchetul Dâmbovița, așteptate la Primăria Hulubești

Poliția și Parchetul Dâmbovița, așteptate la Primăria Hulubești
Scandal penal la Primăria Hulubești

❚ Viceprimarul comunei arată că nu funcționari ai primăriei, ci însuși edilul șef Adrian Chiriță este de fapt implicat în scandalul evaziunii fiscale și al spălării de bani din patru județe, cercetat de Direcția Națională Anticorupție ❚ Cinci ofițeri DNA au descins la primărie de unde au ridicat documente, însă viceprimarul lansează o invitație oficială Poliției și Parchetului Dâmbovița să vină la sediul administrativ de la Hulubești, unde au mai rămas suficiente acte care ar trebui să intre în atenția acestor instituții ❚ Ion Cursureanu susține că în urma anumitor afaceri dintre SC Amiras și primarul Chiriță au început să vină la primărie „facturi de miliarde pentru lucrări neefectuate” , SC Amiras fiind „principalul gropar al Primăriei Hulubești”

VIOLETA STANCIU

 


 

Cinci ofițeri ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins vineri, 12 septembrie a.c., la Primăria Hulubești pentru a căuta probe și înscrisuri referitoare la mai multe cauze. Potrivit viceprimarului comunei Hulubești, Ion Cursureanu, anchetatorii au ridicat un „săculeț” de documente, iar cei vizați de anchetă nu sunt funcționarii primăriei, așa cum s-a declarat oficial, ci primarul Adrian Chiriță, care ar avea legătură cu „anumite demersuri pentru niște licitații”.

Nemulțumirea viceprimarului de la Hulubești, Ion Cursureanu, este că ofițerii DNA au fost axați doar pe probleme de percheziții domiciliare, respectiv pe găsirea unor acte probatorii pentru anumite firme. Cum problemele de la Hulubești sunt grave și complexe, viceprimarul Cursureanu lansează o invitație oficială Poliției și Parchetului Dâmbovița să vină la Primăria Hulubești, unde au mai rămas suficiente documente care urmează să fie puse la dispoziția acestor instituții. Vă reamintim că vineri, 12 septembrie, au avut loc percheziții în județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu la firme și Primăriile din Voluntari, Ștefăneștii de Jos și Hulubești. Au fost 31 de descinderi la persoane și firme din domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale, suspectate de evaziune și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la două milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București, au pus în executare 25 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane suspectate că subcontractau lucrări unor firme fictive și înregistrau achiziții nereale, apoi transferau sume mari de bani în conturile mai multor societăți de tip „fantomă”, de unde îi retrăgeau.

„Facturi de miliarde de lei pentru lucrări neefectuate în comuna Hulubești”

„Vineri a venit de la București o echipă complexă de 5 ofițeri de la DNA să caute probe și înscrisuri referitoare la anumite cauze. Se pare că dl primar Chiriță ar cunoaște pe cineva din gruparea de acolo și că ar fi anumite demersuri pentru niște licitații. Ceva de genul acesta. Dânșii și-au făcut datoria, au ridicat niște probe, înscrisuri și au plecat. Nu sunt implicați funcționari ai primăriei, ci dl primar. Aici nu mișcă nimic fără dl primar, nu are voie. Cei de la DNA au întrebat de dl primar, rămâne să-l caute. Dânșii îl găsesc sigur. Așteptăm cu interes să vină și de la Dâmbovița pentru perchezițiile acestea domiciliare, pentru că nu este lipsit de interes. Au început să vină și la noi facturi de miliarde de lei pentru lucrări neefectuate în comuna Hulubești. Acest domn primar Chiriță, în complicitate cu un domn administrator de la SC Amiras, în luna decembrie 2013, au emis și achitat facturi pentru lucrări în valoare de 1,2 miliarde lei. Când toată lumea se pregătea de Crăciun, deși aveam datorii de miliarde, dl primar Chiriță Adrian adusese echipă pentru toaletarea arborilor, factura ridicându-se la 350 milioane lei vechi (35.000 lei noi). Bineînțeles, tot atunci au montat și demontat niște ghirlande, tot așa, în valoare de 480 milioane lei vechi (48.000 lei noi). Mai «frumos» a fost când a emis o factură de 45 milioane lei pentru Zilele comunei, care nu s-au mai făcut de 5-6 ani (acestea sunt prin luna mai). Firma Amiras este principalul gropar al Primăriei Hulubești, avem documente în acest sens. Sunt foarte multe facturi care nu sunt contabilizate din cauza primarului Chiriță Adrian, care se pare că are un sac, le ține acasă și le bagă una câte una, la interval de câteva luni. Primăria Hulubești, până în 2012, a plătit penalități către firma Amiras SRL și, deși a lichidat datoria, cei doi, primarul și administratorul SC Amiras, au continuat să facă afaceri împreună, Primăria Hulubești, fiind o văcuță bună de muls. Noi suntem cu un pas în groapa falimentului, iar alții fac afaceri de pe urma primăriei, cum este SC Amiras. Cei de la DNA au venit pentru anumite teme, au venit să caute acte probatorii pentru anumite firme. Dânșii erau axați numai pentru probleme de percheziții domiciliare. Au găsit ce căutau, au luat cam un săculeț de documente. Au mai rămas și pentru Poliția și Parchetul Dâmbovița, dacă e să vină și dumnealor. Îi invit, le punem tot la dispoziție și îi așteptăm cu mare drag”, ne-a declarat ieri Ion Cursureanu, viceprimarul comunei Hulubești.

in păcate, deși am încercat insistent, primarul acuzat, Adrian Chiriță, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale