Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.01.2021 00:18

Guvernul Câțu a pus gând rău unităților administrativ teritoriale


A A

Poliția Locală în subordinea MAI, dar plătită de primării!

Poliția Locală în subordinea MAI, dar plătită de primării!

❚ "În martie, se împlinește un an de când Poliția Locală nu mai este subordonată Primăriei Târgoviște, dar plătită numai de Primăria Târgoviște." ❚ "Am înțeles situația, dar a face din asta o chestiune permanentă mi se pare inadmisibil... Atâta timp cât comunitatea locală plătește salarii, plătește dotarea, asigură condițiile de existență a Poliției Locale este normal ca tot comunitatea locală să dispună și cu privire la atribuțiile pe care le are această structură”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Guvernul Cîțu a pus ochii pe Poliția Locală! Aceasta ocupă deja un capitol distinct în cadrul Programului de Guvernare al PNL, în sensul că se dorește schimbarea cadrului legal al Poliției Locale în vederea profesionalizării acestui corp, dar nu pentru a se întoarce la autoritățile locale, care le-au înființat și le finanțează în continuare, ci pentru a fi integrați mai ușor în cadrul MAI. Încă de la debutul pandemiei de coronavirus și de la declararea stărilor de urgență și de alertă, Poliția Locală a trecut în subordinea Poliției Naționale, dar nu și cu statul de plată, care este suportat tot de către unitățile administrativ teritoriale. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și-a arătat, în conferința de presă de ieri de la primărie, indignarea față de planurile actualului guvern referitoare la Poliția Locală. ,,O dispozițe din Programul de Guvernare prin care din nou administrațiile locale sunt supuse unei sarcini financiare în beneficiul administrației centrale. Atenție! Cadrul legal care guvernează Poliția Locală va fi refăcut pentru a contribui la profesionalizarea acestui corp, integrat în MAI, care va fi în continuare finanțat de către autoritățile publice locale. Mulțumim frumos! Adică vom plăti o structură, nu noi, cetățenii acestui oraș, cetățenii din toate localitățile unde există Poliție Locală, vom plăti o structură care nu va fi la dispoziția comunității locale, ci la dispoziția Ministerului Interne... Păi credeți că va mai rămâne vreo Poliție Locală organizată pe undeva? Cum credeți că ne va obliga să le și ținem... În orice caz, în martie, se împlinește un an de când Poliția Locală nu mai este subordonată Primăriei Târgoviște, dar plătită numai de Primăria Târgoviște. Deci din martie 2020, Poliția Locală este în coordonarea operativă a Ministerului de Interne pe ceea ce înseamnă starea de urgență, starea de alertă, care nu s-au terminat. Am înțeles situația, dar a face din asta o chestiune permanentă mi se pare inadmisibil... Atâta timp cât comunitatea locală plătește salarii, plătește dotarea, asigură condițiile de existență a Poliției Locale este normal ca tot comunitatea locală să dispună și cu privire la atribuțiile pe care le are această structură. Orice altă ipoteză este de natură să schimbe total scopul pentru care a fost înființată Poliția Locală și anume o Poliție care să fie la dispoziția comunității locale cu anumite atribuții strict în legătură cu cetățeanul și cu drepturile și interesele legitime ale cetățeanului. Nu am nimic cu Ministerul de Interne, dar dacă actualul Guvern intenționează să înființeze structuri să le și plătească. Și nu este numai poziția mea”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște în cadrul conferinței de presă de ieri.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele Cartel Alfa au continuat ieri protestul în fața Prefecturii Dâmbovița
Recomandările jandarmilor montani pentru turiștii care vor să meargă în Bucegi
Concedierile vor fi decise de "anvelopa salarială" stabilită la nivel central
Protest Sanitas în fața Prefecturii Dâmbovița
Pensionarii dâmbovițeni au încredere în decizia CCR
Salariații din sănătate, asistența socială și poliție se alătură protestului COST
SAJ Dâmbovița va avea mașini noi în parcul auto
CITATIE
"Protest pentru salvarea COST Târgoviște"
Sancțiuni contravenționale în valoare de 15.750 lei aplicate de jandarmii dâmbovițeni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale