Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.03.2019 00:20

Aproape 100 de percheziții au avut loc simultan în Dâmbovița și în alte județe


A A

Poliția, desant la traficanți cu tutun

Poliția, desant la traficanți cu tutun

* Tone de tutun foi, mii de țigarete, precum și instalații clandestine de prelucrare a tutunului - sunt doar câteva dintre rezultatele perchezițiilor efectuate de polițiștii dâmbovițeni, alăturându-se acțiunii de amploare desfășurate în 22 de județe și în București

 

A.V.

 


 

În dimineața zilei de vineri, 15 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, au desfășurat 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală. Perchezițiile au loc pe raza municipiului București și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomița, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite și la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană. În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat. Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerț electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay. Activitățile poliției s-au desfășurat în 5 dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciile de Investigare a Criminalității Economice Călărași, Dâmbovița, Olt și Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică, Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română și al luptătorilor pentru acțiuni speciale din județele pe raza cărora se desfășoară descinderile. În activități au fost angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine.

Rezultatele perchezițiilor în Dâmbovița

Până în prezent, în urma perchezițiilor efectuate în dosarul penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Dâmbovița, s-au găsit: Tutun mărunțit-150 de kg; Tutun foi- 5,5 tone; Țigarete confecționate artizanal- 3.643; Instalații pentru prelucrat tutun 5; Instalații pentru injectat tutun- 18; Tuburi țigarete- 6.913; Sume de bani- 6.000lei, 3.000euro. Dintre cele 113 persoane vizate în dosar, au fost audiate 53. În total, la cele 98 de percheziții efectuate în 22 de județe și în Capitală, de polițiștii de investigare a criminalității economice, au fost ridicate peste 15.000 kg. de tutun, în diferite stadii de prelucrare, peste 17.000 de tigarete și sumele de 174.200 de lei și 3.000 de euro. Totodată, au fost descoperite 13 instalații artizanale de prelucrat tutun și 3 cazane de fierbere a tutunului, 20 de instalații de injectat tutun în țigarete, precum și peste 35.000 de tuburi de țigarete. Au fost, de asemenea, ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane, tablete, laptopuri, medii de stocare și înscrisuri ce ar fi fost folosite în activitatea infracțională. Până în prezent, au fost audiate peste 60 de persoane. Poliția precizează că acciza datorată bugetului statului este de 429,83 lei/kg tutun de fumat și că, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal, constituie infracțiuni atât deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat, cât și producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale