Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.07.2014 00:19

Pamflet


A A

Poftă mare la cârnați stricați!

Poftă mare la cârnați stricați!

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Au un talent politicienii noștri să țină națiunea ocupată cu tot felul de „proiecte” care, vrând-nevrând, umplu până la refuz mașina de tocat a dezbaterilor publice. Ce iese din ea seamănă cu un cârnat gros și interminabil, din care se înfruptă toți propagandiștii. Te și întrebi cum de nu obosesc mestecând același cârnat de dimineață până seara. Răspunsul, la o adică, vi-l puteți da și singuri dacă n-aveți prostul obicei să înghițiți pe nemestecate tocăturile politice (a)fumate.

 

Uite, mai nou, toată națiunea e ținută pe jar cu vreo trei subiecte grase și unsuroase care le tulbură simțurile miticilor din politichia mioritică, uitând că pe agenda publică s-ar cuveni să mai existe și altceva în meniu decât cârnați tocați pe gât îndesați. Unul dintre ei e scandalul Bercea-Băsescu. P’ăsta poți să-l toci la infinit toată vara, toată toamna.

Procurorii care l-au ținut trei ani la macerat fără sare și piper, până s-a împuțit, l-au tocat în așa viteză în ultima lună, de și-au prins și mâinile și urechile în malaxorul cu pricina de-atâta zel. Oamenii legii, c-așa li se spune, au vrut să dea gata cârnatul cu „mormanele” de mite până începe postul Adormirii Maicii Domnului. Se știe că, la ce popor milos avem, o să fie digerat mai ușor în post scandalul Bercea-Băsescu.

 

Prin alte țări civilizate, contribuabilii plini de simț civic i-ar fi aruncat la tomberon pe toți cei care se fac vinovați de așa o afacere spurcată de crimă organizată în familia prezidențială. Dar România mai are mult până s-o civiliza. Au grijă politicienii și propagandiștii lor ca asta să nu se întâmple prea curând.

 

Un alt cârnat afumat, cu poftă mestecat, este cel al reducerii CAS, nu din vară, ci din toamnă, nu din toamnă ci din iarnă, servit cu acriturile de rigoare. Am auzit tot felul de comentarii făcute cu gura plină pe acest subiect ba din dreapta, ba din stânga, de unii care se jură că servesc doar interesul național, ca și cum despovărarea de taxe a mediului de afaceri din România n-ar trebui să facă parte din cartea lor de bucate. De-ar mai trăi Păstorel Teodoreanu, ar scrie poate niște rețete savuroase adaptate la așa vremuri ticăloase, în care niște politruci ne îndoapă zilnic cu subiecte de prost gust, ca să uite poporul că e ținut în sărăcie și-n dușmănie.

 

Oricum, cârnatul cu CAS-ul, mestecat continuu în ultimele zile, mi-a întors mațele pe dos. Nu atâta de la ce au scos pe gură indivizii care-și dau randevu pe la mesele din Cotroceni, ci din cauza limbajului trupurilor, mai expresive întru slugărnicie și golănie decât orice comentariu, bădărănist ori ba.

 

Mai stau încă la soare și niște resturi din cârnații fuziunii PNL/PDL, ca să le bâzâie și muștele oleacă pân-or primi un plici final din Cotroceni. Fuziune am zis? Greșit am zis! Nu fuziunea, ci confuziunea prostește națiunea.

www.alinamavrodin.ro

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale