Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.09.2014 00:21

Moreni, construit în 1951


A A

Podul peste Cricov, la prima reparație capitală în 60 de ani

Podul peste Cricov, la prima reparație capitală în 60 de ani
După 6 decenii, podul de pe DJ 720, la Moreni, reabilitat de la A la Z

❚ Lucrările de peste 20 miliarde lei vechi, fonduri europene în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare de la Moreni, au fost realizate de asocierea de firme SC Cast SRL și SC Paulus SRL din Ploiești ❚ Podul – care nu a mai suferit nici un fel de reparație, consolidare sau modernizare în cei 60 de ani de când a fost construit – este gata de inaugurare

ANA MARIA POPESCU

 


 

După câteva luni de la demararea proiectului, lucrările la podul peste râul Cricov, din localitatea Moreni, au ajuns în punctul de finalizare. Construit în anul 1951, podul peste râul Cricov, din zona centrală a municipiului Moreni, se află la prima reparație capitală din cei peste 60 de ani de existență.

 

În mai bine de șase decenii de când a fost construit podul, care leagă cele două laturi ale municipiului Moreni, nu a suferit nici un fel de reparații, însă anul acesta a fost consolidat, reabilitat și modernizat în întregime cu fonduri europene.

S-au cheltuit peste 20 de miliarde lei vechi pentru repararea și modernizarea acestui pod amplasat pe traseul Drumului Județean 720, iar autoritățile locale de la Moreni se declară mulțumite de calitatea lucrărilor realizate de asocierea de firme SC Cast SRL din Bănești și SC Paulus SRL din Ploiești.

Podul este la faza de montare balustrade

Proiectul de reabilitare, consolidare și modernizare a podului peste râul Cricov se înscrie în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, implementat cu fonduri europene de administrația locală de la Moreni. Constantin Dinu, primarul municipiului, a declarat: „Se termină lucrările la podul amplasat pe traseul Drumului Județean 720, peste râul Cricov, cel care leagă cele două laturi ale municipiului. Podul este asfaltat, se montează balustradele de protecție atât pentru calea de rulare, cât și pentru pietoni. Așadar, acest pod este terminat, vom stabili în zilele următoare ziua în care vom inaugura această lucrare”. Podul are o lungime totală de 104,03 metri, cu o lungime a suprastructurii de 83,10 metri. Lățimea totală a podului este de 15,50 metri, cu o parte carosabilă de 9,20 metri, atât cât au și străzile adiacente și două trotuare a câte 2,90 metri.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale