Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2014 00:20

După boicotul consilierilor județeni ACL,


A A

PNL și PDL vor negocieri în CJ Dâmbovița

PNL și PDL vor negocieri în CJ Dâmbovița

❚ Liderii opoziției din Dâmbovița nu au lăsat fără ecou avertismentul președintelui Adrian Țuțuianu că se va merge până la dizolvarea Consiliului Județean dacă aleșii Alianței Creștin Liberale aleg să nu participe la ședințe și să boicoteze proiecte importante ❚ Președintele interimar al PNL Dâmbovița – Ludovic Orban și liderul PDL Dâmbovița – Iulian Vladu, co-președinți județeni ai ACL, susțin că nu vor ceda și pot alege metoda participării la ședințe, însă cu respingerea proiectelor ❚ După ce luni președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a declarat că este dispus să negocieze cu cele două formațiuni politice unite acum în Alianța Creștin Liberală, și cei doi lideri ai ACL și-au arătat ieri disponibilitatea ca toți să se așeze la masa discuțiilor ❚ Subprefectul județului, jr. Antonel Jîjîie, consultat pe subiectul dizolvării CJD, a precizat că acest lucru este posibil fie după trei ședințe ordinare consecutive în care nu se aprobă niciun proiect, fie după două luni în care nu se ține nicio ședință de Consiliu Județean

ANA MARIA POPESCU,

VIOLETA STANCIU

 


 

Președintele interimar al PNL Dâmbovița – Ludovic Orban și liderul PDL Dâmbovița – Iulian Vladu, co-președinți ai ACL Dâmbovița, au susținut ieri o conferință de presă sub sigla Alianței Creștin Liberale. Cei doi au declarat că sunt dispuși la negocieri cu președintele CJD, Adrian Țuțuianu, care și-a arătat, de asemenea, deschiderea spre dialog cu liderii opoziției. Schimbul de replici la distanță a avut loc după ce consilierii județeni ai Alianței Creș- tin Liberale (PNL și PDL) au boicotat ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de luni, 1 septembrie a.c., și au blocat astfel proiecte importante pentru județ.

Liderii ACL Dâmbovița susțin că nu se va ajunge la dizolvarea CJD

Luni, președintele forului administrativ județean, Adrian Țuțuianu, a anunțat că, dacă boicotul continuă, nu va ezita să meargă până la dizolvarea Consiliului Județean Dâmbovița și declanșarea de alegeri anticipate, măsură permisă de Legea 215/2001 a administrației publice locale. Președintele CJD a anunțat o nouă ședință pentru sâmbătă, 6 septembrie a.c., cu mențiunea că dacă aleșii județeni liberali și democrat-liberali nu răspund nici de data aceasta convocării, este hotărât să meargă până la capăt și să dea cetățenilor județului posibilitatea să echilibreze prin vot situația din Consiliul Județean Dâmbovița. Declarațiile președintelui Adrian Țuțuianu nu au rămas fără ecou din partea liderilor opoziției din Dâmbovița. Cei doi lideri ai ACL Dâmbovița susțin că în mod cert nu se va ajunge la dizolvarea CJD.

Ludovic Orban (PNL): „Țuțuianu, obligat să negocieze cu formațiunile noastre politice”

Ludovic Orban, președintele interimar al PNL Dâmbovița, consideră că președintele CJD nu face altceva decât să amenințe consilierii județeni ai ACL: „Ceea ce a spus Țuțuianu nu este pentru marele public, ci o amenințare la adresa consilierilor noștri județeni că o să-și încheie mandatul înainte de termen. Ăsta e de fapt mesajul pe care îl transmite dl Țuțuianu, ne amenință consilierii județeni că, dacă nu vin la ședințe, o să se declan- șeze alegeri anticipate și o să-și piardă mandatul. Nu țin astfel de amenințări la noi, să încerce cu pesedi știi. Dacă la ei așa s-a obișnuit, cu biciul, cu bâta și cu amenințarea, să știe că într-o societate democratică normală din care noi facem parte, dl Țuțuianu nu are succes cu astfel de metode. Trebuie să înțeleagă, de asemenea, că reprezentarea politică la nivelul CJD, așa cum este astăzi, îl obligă să negocieze cu formațiunile noastre politice care, în urma fuziunii, sunt un partener serios de negociere. Ca atare, așteptăm să se comporte normal într-o societate democratică.”

Iulian Vladu (PDL): „Așteptăm din partea dlui Adrian Țuțuianu invitația să discutăm prioritățile județului”

Și Iulian Vladu, președintele PDL Dâmbovița, are un mesaj pentru președintele Adrian Țuțuianu, și anume să înceteze cu presiunea pe primari și pe aleșii locali ai PDL și PNL și să treacă la negocieri: „ACL nu va participa la ședința CJD pentru a da un semnal domnului Adrian Țuțuianu și implicit PSD că această rectificare bugetară nu se face după culoarea politică, ci se face la o masă la care să participăm și să discutăm prioritățile județului, ale fiecărei localități. În caz contrar, vom participa la ședințele CJD, dar vom respinge proiectele. Așteptăm din partea domnului Adrian Țuțuianu invitația să discutăm prioritățile județului și să renunțe la presiunile politice pe primari și pe aleșii locali ai PDL și PNL. Trebuia ca domnul Țuțuianu să facă o evaluare vizavi de cât costă județul ca să facem alegeri. Suntem prea săraci să ne permitem. Putem merge în Consiliul Județean, putem discuta”.

În ce condiții legale se poate dizolva Consiliul Județean

Subprefectul de Dâmbovița Antonel Jîjîie a precizat că sâmbătă, 6 septembrie a.c., a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Județean și a adus unele clarificări. „După 3 ședințe ordinare consecutive, dacă nu aprobă niciun proiect de hotărâre, se dizolvă CJD. Ședința de sâmbătă (n.n. convocată pentru 6 septembrie) este extraordinară. După 3 ședințe ordinare consecutive, dacă nu aprobă nici un proiect de hotărâre, se dizolvă CJD. Prima teză a art. 55 alin. 1 este dacă două luni consecutive nu se întrunesc la ședințe ordinare. Sau dacă la 3 ședințe legal convocate la care vin toți, dar nu adoptă niciun proiect de hotărâre (în 3 ședințe consecutive), aceasta este a doua teză. Noi acum suntem în prima ipoteză a legii”, ne-a declarat subprefectul Antonel Jîjîie.

 

În textul Legii 215/2001 a administrației publice locale este prevăzut că dizolvarea Consiliului Județean se face de drept în condițiile articolului 55, alineatul 1, „a) în cazul în care acesta nu se întrunește timp de două luni consecutiv, deși a fost convocat conform prevederilor legale; b) în cazul în care nu a adoptat în 3 ședințe ordinare consecutive nicio hotărâre”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale