Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.10.2015 00:19

Consilierii județeni liberali au votat ieri împotrivă


A A

PNL se opune asfaltărilor?

PNL se opune asfaltărilor?
Opoziție necostructivă a PNL în Consiliul Județean

❚ Asocierea CJD cu unitățile administrativ teritoriale Răcari, Dragomirești și Lungulețu, prin consiliile locale ale acestora, pentru realizarea unor obiective de infrastructură rutieră nu a fost pe placul liberalilor care au votat împotrivă, cu o singură excepție, consilierul Dragoș Paraschiv ❚ La următorul proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de infrastructură rutieră, aprobate a se realiza printr-o asociere între CJD și consiliile locale Cândești și Costeștii din Vale, consilierii PNL au votat in corpore împotrivă, inclusiv cu Dragoș Paraschiv revenit la... matcă ❚ Totuși proiectele de hotărâre au trecut, dar nu cu vot unanim

VIOLETA STANCIU


La ședința ordinară aferentă lunii octombrie a.c. a Consiliului Județean Dâmbovița, ce a avut loc ieri, în sala de ședințe a sediului administrativ, au participat 30 de consilieri județeni (din totalul de 34). Ședința a fost condusă, ca de obicei, de președintele CJD, Adrian Țuțuianu. Instituția Prefectului Dâmbovița a fost reprezentată atât de prefectul județului Ioan Marinescu, cât și de subprefectul Antonel Jîjîie.

În sală s-a aflat, pentru o scurtă perioadă de timp, și senatorul PSD Valentin Calcan. Ordinea de zi a ședinței a conținut nouă proiecte de hotărâre, trei dintre acestea – două proiecte și o informare – fiind incluse în ultimul moment.

 

Complexul Sportiv Târgoviște va costa în final 44,2 milioane euro

Toate proiectele de hotărâre supuse dezbaterii au trecut de votul consilierilor județeni, șase cu unanimitate de voturi și două cu majoritate. Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnicoeconomice, faza „Studiu de Prefezabilitate” pentru obiectivul de investiții „Complex Sportiv - Municipiul Târgoviște” , care a întrunit unanimitatea de voturi, a fost cel mai discutat punct de pe ordinea de zi.

Concret, Complexul Sportiv va avea în structura sa un ansamblu de dotări - stadion de fotbal cu o pistă de atletism, un teren de antrenament, o arenă de tenis cu terenurile de antrenament aferente, o sală acoperită pentru perioada rece - și va costa în final aproximativ 44,2 milioane de euro, fără TVA. Prezentarea în sinteză a proiectului a revenit proiectantului care a fost invitat ieri să-și susțină cauza... în fața consilierilor județeni. Cuvântul de final, pe marginea acestui subiect, a aparținut președintelui CJD, Adrian Țuțuianu.

„Până la acest moment nu a existat niciun demers concret de realizare a Complexului Sportiv. În baza ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, noi am depus deja documentațiile și formalitățile necesare promovării investiției, cum ar fi studiul geotehnic, măsurători cadastrale, am dezmembrat proprietatea și am făcut transmiterea către CNI. Din dorința de a grăbi lucrurile și de a nu sta după cei din aparatul tehnic al CNI, ne-am luat sarcina să facem acest studiu de prefezabilitate. Obiectivul nostru este ca până la sfârșitul anului să avem ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale, cu indicatorii tehnico economici aprobați, în așa fel încât anul viitor să putem primi finanțare, iar în următorii 3-4 ani să putem să realizăm toate aceste lucrări. Indiferent ce modificări vom avea în structura politică a județului Dâmbovița în următorii ani, cred că proiectul acesta este esențial pentru că privește dezvoltarea viitoare a municipiului și cred că trebuie să-l susținem cu toții, indiferent unde ne aflăm, la putere sau în opoziție”, a punctat președintele CJD.

 

„Reclamagiii din PNL, foști PDL, să se potolească cu chestii de genul acesta”

Următoarele două proiecte de hotărâre au dat ocazia consilierilor liberali să arate că știu să facă opoziție, ce-i drept cam neconstructivă!

Proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCJD nr. 87/26.03.2015 privind asocierea județului Dâmbovița prin CJD cu unitățile administrativ teritoriale Răcari, Dragomirești și Lungulețu, prin consiliile locale ale acestora, pentru realizarea unor obiective de infrastructură rutieră, nu a fost pe placul liberalilor din CJD care au votat împotrivă, cu o singură excepție, consilierul Dragoș Paraschiv care „a trecut de partea poporului”, după cum s-a exprimat președintele CJD, Adrian Țuțuianu. Consilierul liberal Jean Popescu a motivat gestul colegilor săi prin aceea că „gura satului spune că la Dragomirești există o plângere făcută la DNA de un fost salariat care susține că grosimea stratului de asfalt turnat acolo nu corespunde proiectului și că aceste modificări ar fi date de acest lucru”.

Atât președintele CJD, cât și directorul Direcției Tehnice, ing. Vasile Dinu, au încercat să-l convingă pe Jean Popescu că proiectul despre care se face vorbire este unul nounouț și că nu privește o asfaltare deja existentă.

„Rugămintea mea este ca reclamagiii din PNL, foști PDL, să se potolească cu chestii de genul acesta”, s-a adresat președintele CJD consilierilor liberali.

Ba mai mult, acesta a dat ordin specialiștilor din cadrul Direcției Tehnice din CJD să verifice lucrările realizate de SC LDP SA pe drumurile județene, dar și pe cele care sunt în asociere cu consiliile locale. Și cum lucrările de infrastructură rutieră par să le stea în gât liberalilor, la următorul proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCJD nr. 60/27.03.2014 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de infrastructură rutieră aprobate a se realiza în asociere de către județul Dâmbovița prin CJD cu unitățile administrativ teritoriale Cândești și Costeștii din Vale prin consiliile locale ale acestora, consilierii liberalii au votat in corpore împotrivă (inclusiv cu Dragoș Paraschiv revenit la... matcă).

La final, președintele CJD Adrian Țuțuianu a anunțat că, după data de 22 octombrie a.c., se așteaptă o rectificare bugetară pozitivă, „destul de consistentă” pentru județul Dâmbovița. O nouă ședință a forului județean va avea loc, cel mai probabil, în ultima săptămână din luna octombrie, data exactă urmând să fie comunicată ulterior.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale