Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.09.2017 00:19

Editorial


A A

PNL, rătăcind în vise pierdute

PNL, rătăcind în vise pierdute

GEORGE COANDĂ


Zău că, de la o vreme încoace, PNL, acesta de acum, păstorit de Ludovic Orban, mi-a devenit simpatic. Și știți de ce? Pentru felul său amuzant de-a se comporta ca un copil răzgâiat, care crede că i se cuvine totul și se hrănește cu visurile unor victorii virtuale. Mă amuză zgomotul vorbelor goale, alea cum că, în 2020, vine rândul PNL să preia majoritatea în Casa Poporului, ca atare și guvernarea, ca și cum ar fi planificat de la Dumnezeu ca această chestie să se producă prin rotație și nu ca urmare a voinței națiunii exprimate la urne. Și dacă nu va fi să fie așa, ei, peneliștii încearcă să inducă în mintea românilor că vor învinge, fără drept de apel, tăind cu paloșul răzbunării populare capetele hidrei pesediste. Deocamdată, sondajele nu le dau vreo speranță că vor fi în postura Sf. Gheorghe. Dar parcă, astfel cum am zis, se comportă ca un copil răzgâiat care și-ar vrea jucăriile înapoi, pârându-i la „tovarășa educatoare” pe copiii răi. Mofturi, nu-i așa? Mă amuză și fetele și băieții ăia pe care-i bagă la înaintare pe la talk show-urile televizate și care afișează o agresivitate lipsită de acoperirea unor motivații temeinice, credibile și de bun simț. Dau doar din papagal. Se vede de la o poștă că nu gândesc cu glagoria lor, ci cu aia a „conducerii superioare” a partidului. E drept, nu spun o noutate. Se întâmplă la orice partid, e în „firea lucrurilor”, ține de disciplina organizațională. De „democrația internă de partid”. Cine mai ține minte, era starea de a fi a partidului comunist aiureala asta. În fond, iată, nu e o marotă moral politică doar a comuniștilor, ci a oricărui partid, iar la români e mai dihai, că, dacă o încalci, urmează zvârlirea peste gardul formațiunii. OK. Înapoi la răzgâiatul copil penelist. Mă amuză că se vor la mantele Puterii, însă se vede clar că le lipsește putilința. Stau prost cu voința. Le lipsește locomotiva de mare viteză. Și nu merg cu gândul până la genialii și patrioții Brătieni. Dintr-ăștia se nasc o dată la un secol. Merg însă cu gândul la Crin Antonescu. Sincer, regret că băiatul acesta s-a dat pierdut în spațiu. Bref. Cu siguranță, deocamdată, PNL nu reușește să coboare din „turnul de fildeș”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale