Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.04.2014 08:18

Fiindcă deținerea președinției ADI Apă „nu e un atu” pentru liberali


A A

PNL nu-și ia ochii de pe Compania de Apă

PNL nu-și ia ochii de pe Compania de Apă
Gabriel Cioacă, purtător de cuvânt PNL Dâmbovița

❚ Purtătorul de cuvânt al liberalilor dâmbovițeni, Gabriel Cioacă, a contracarat motivele pentru care ADI Apă Dâmbovița a decis să atace hotărârea de revocare a Consiliului de Administrație al CATD ❚ Unele dintre problemele invocate de liberali ar fi fost însă rezolvate în ședința de luni a ADI Apă, altele țin de actualizarea documentelor Companiei ❚ PNL pare să-și fi revizuit atitudinea față de Gabriel Grozavu, devenit noul președinte al ADI Apă Dâmbovița, deși nu consideră că funcția obținută de fostul lider liberal e un câștig pentru partid


ANDREI VASILIU


 

Devenită „vedeta” dezbaterilor publice din ultima vreme, situația de la Compania de Apă Târgoviște- Dâmbovița (CATD) a fost abordată și ieri la conferința de presă a PNL. Purtătorul de cuvânt al liberalilor dâmbovițeni, Gabriel Cioacă, a negat neregulile din revocarea Consiliului de Administrație (CA) reclamate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Astfel, Gabriel Cioacă susține că avizul ADI Apă necesar pentru „mazilirea” membrilor CA era cerut pe vechea lege.

„La nivel de executiv s-a luat decizia propunerii pe ordinea de zi a revocării Consiliului de Administrație, decizie care a îndeplinit majoritatea consilierilor municipali. Acum am înțeles că ar fi probleme legate de legalitatea acestei hotărâri. Nu sunt probleme. Cea mai importantă mi s-a părut mențiunea conform căreia nu a existat avizul ADI Apă. E adevărat că actul constitutiv prevede la art. 16 ca ADI să-și dea avizul, numai că această prevedere este caducă și se impune, într-o ședință următoare a Consiliului Local, ca actul constitutiv să se alinieze la legislația actuală. Această prevedere era posibilă până la apariția OG 109, care are altă viziune despre cum sunt numiți membrii în Consiliul de Administrație la o societate cu capital majoritar de stat”, a declarat Gabriel Cioacă, purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița.

 

Nou director CATD Mircea Constantin,

„peticul” la sacul problemelor de la Compania de Apă

Purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița a ținut să sublinieze că ar mai exista o problemă la Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

„În Consiliul de Administrație (CA), din 7 membri, 3 și-au dat demisia. Ca să funcționeze, au nevoie de jumătate plus 1, adică 4 membri. Actul constitutiv spune așa: CA funcționează dacă jumătate plus 1 sunt administratori neexecutivi, nu sunt directori. În cazul de față, 2 sunt directori. Dacă unul dintre ei și-ar da demisia, societatea ar putea funcționa conform statutului”, a mai spus Gabriel Cioacă, sugerând astfel că ar fi necesar ca fie Ninel Cimpoacă, fie Ion Ponorîcă să-și dea demisia din funcțiile de director și să rămână eventual numai în Consiliul de Administrație.

Doar că ADI Apă Dâmbovița a votat în unanimitate luni, 07 aprilie a.c., desemnarea unui nou director interimar, în persoana ing. Mircea Constantin, ceea ce rezolvă practic problema invocată de Gabriel Cioacă.

 

Gabriel Grozavu la președinția ADI Apă „nu e un atu pentru PNL”

PNL Dâmbovița pare să-și fi revizuit puțin atitudinea vizavi de Gabriel Grozavu, după ce vicele CJD a ajuns și președinte al ADI Apă Dâmbovița. Asta deși liberalii nu se declară tocmai mulțumiți cu o funcție pe care „nu au cerut-o”.

„Am avut o discuție cu dl Adrian Țuțuianu de dimineață (n.n. ieri) pe probleme administrative, i-am spus că sunt abordări greșite. N-aș vrea să spun că se pasează responsabilitatea ADI Apă la PNL fiindcă Partidul Național Liberal n-a cerut așa ceva. Înțeleg că e o chestiune administrativă despre cum își gospodărește CJD propria ogradă. E problema de acolo, nu cred că e o problemă politică. Dl Volintiru spunea că dl Grozavu e în concediu. Nu cred că e un atu pentru PNL”, a precizat Gabriel Cioacă, spunând că înlăturarea fostului lider al liberalilor încă nu a intrat în discuția Biroului Teritorial PNL.

„Dl Grozavu e membru de partid, are și o funcție administrativă, cred că e într-o situație bună. Dacă i s-ar retrage sprijinul politic, ar trebui introdus pe ordinea de zi. Nu a fost introdus. Nu am propus acest lucru”, a completat Gabriel Cioacă.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale