Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.07.2019 00:16

Liberalii târgovișteni vorbesc de funie în casa spânzuratului


A A

PNL aruncă datoria publică în disputa politică

❚ Purtând încă pecetea împrumutului împovărător contractat de la FMI în timpul guvernării PDL conduse de Emil Boc, PNL – care între timp i-a absorbit pe pedeliști – nu se sfiește totuși să pună pe tapet subiectul datoriei publice la nivel național și local

 

VIOLETA STANCIU


La conferința de presă de la PNL Târgoviște organizată vineri, 19 iulie, „subiectul zilei” special ales de președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a fost îndatorarea țării, prin împrumuturile pe care Guvernul României le face, subiectul fiind conexat la evenimentele similare din plan local, respectiv la împrumuturile făcute de administrația publică locală târgovișteană. „Subiectul este unul interesant, sperăm noi. Executivul târgovi ștean este o clonă în miniatură a guvernului Dăncilă. 7 miliarde de euro au fost împrumutați de către Guvernul României în ultimele luni, 4 miliarde de euro reprezintă deficitul comercial, 65.000 de firme s-au închis de la începutul anului. În acest timp d-na prim-ministru vine și ne asigură că avem un grad de îndatorare foarte mic nespunându-ne dacă banii împrumutați vor merge către autostrăzi, către infrastructură sau către crearea de noi locuri de muncă, spitale noi, dacă vor merge către dezvoltarea cu adevărat a acestei țări. La fel, la Târgoviște, în ultimele 10-11 luni s-au accesat credite de 100 de milioane de lei fără a avea o transparență în cheltuirea banilor publici și în același timp Primăria Târgoviște vine și ne spune că avem un grad mic de îndatorare. Ar fi trebuit ca în acest moment să avem proiecte ample în desfășurare, proiecte care să ajute cu adevărat la dezvoltarea orașului nostru, o dezvoltare reală, o dezvoltare durabilă”, a declarat Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, la conferința de presă de la sfârșitul săptămânii trecute.

Ministrul Eugen Teodorovici: „Este o abordare corectă, normală, o practică mondială”

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a explicat recent felul în care este gestionată datoria publică și a precizat că banii nu merg spre plata pensiilor sau a salariilor. „Planul s-a depășit întradevăr în sensul că am luat deja și pentru anul viitor, deci prefinanțăm practic ceea ce avem anul viitor de finanțat. Adică este o abordare corectă pe care un stat normal o are“, a explicat Teodorovici. El a explicat că banii se folosesc pentru a finanța partea de deficit și pentru a onora obligațiile de plată scadente din împrumuturile luate în trecut. Ministrul de Finanțe a mai precizat că instituția pe care o conduce alocă fiecărui minister finanțările de care acesta are nevoie. ”Unul din motivele pentru care ne împrumutăm este și pentru a onora obligațiile de plată pentru împrumuturile luate de anii trecuți. Se rostogole ște datoria publică. E o practică mondială”, a explicat demnitarul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale