Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.11.2020 00:44


A A

PMP va lupta împotriva imposturii în societatea românească în ciclul legislativ 2020 - 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Partidul Mișcarea Populară a luat act de scrisoarea deschisă a celor 50 de personalități din mediul academic, universitar si din societatea civilă care militează pentru o Românie civilizată și europeană, din care să fie stârpit flagelul imposturii. Având în vedere istoricul acțiunilor politice ale partidului, valorile și principiile pe care le împărtășim, dorința profundă de schimbare în bine a României în concordanță cu așteptările legitime ale cetățenilor, PMP se angajează în mod ferm să acționeze decis și consistent întru implementarea măsurilor majore cuprinse în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanții societății civile.

 

De altfel, în programul de guvernare al PMP se regăsesc aceste măsuri de asanare morală a spațiului public românesc. PMP este prima formațiune politică din România care a solicitat înființarea unei instituții care să verifice din oficiu toate tezele de doctorat emise în țara noastră și care a militat pentru transparență totală a instituțiilor publice: contracte semnate și facturi, dar și un istoric clar al persoanelor care ocupă funcții de decizie.

 

„PMP a acționat deja pentru punerea în aplicare a unor măsuri de sancționare a imposturii. După ce am avut un Prim-ministru plagiator precum Victor Ponta, multipli miniștri acuzați de același lucru, șefi de universități dovediți că și-au falsificat lucrările, este clar că problema este cronică și trebuie rezolvată la nivel legislativ. Nu sunt suficiente acțiunile punctuale ale Justiției. Credem în aceste principii, pe de o parte, pentru că numai eliminând impostura vom putea atinge principiul meritocratic – doar oameni competenți în funcții publice. Pe de altă parte, pentru că societatea românească este sub un asediu de exemple negative promovate până la saturație. În plus, tocmai prin crearea sentimentului că doar impostorii reușesc, clivajul dintre clasa politică și societate crește pe zi ce trece. Dacă vrem să închidem rănile trecutului, singura soluție este promovarea oamenilor de valoare în locurile care li se potrivesc”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

 

Partidul Mișcarea Populară reamintește faptul că Președintele Traian Băsescu, pe vremea când ocupa funcția de senator, a inițiat o lege privind desființarea Academiei de Științe ale Securității Naționale fondate de Gabriel Oprea, din care fac parte și politicieni care au obținut titluri academice prin furt intelectual. Legea a fost adoptată de Senat, fiind însă blocată de o majoritate toxică formată în jurul PSD la Camera Deputaților. PMP se angajează să ducă la bun sfârșit acest demers în ciclul legislativ 2020 – 2024.

 

De asemenea, PMP merge mai departe făcând un triaj intern al membrilor pe care îi propune pentru diverse funcții publice.

 

Departamentul de Comunicare al PMP Dâmbovița

 

Material comandat de PMP Dâmbovița, cod mandatar financiar 11200012. Executat de SC JURNAL MEDIA TOP SRL.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bilanțul anului 2020 la PSD Dâmbovița
Alegerile parlamentare, în analiza politicienilor
Alarmant! 70% dintre votanți nu s-au prezentat la urne
PSD și PNL își dispută victoria în alegeri
Candidații PSD Dâmbovița, încrezători în "discernământul și responsabilitatea" dâmbovițenilor
Premierul României, Ludovic Orban, prezent în județul Dâmbovița
"Dacă statul nu intervine, cultura moare"!
Președintele PNL Dâmbovița promite 1298 km de autostradă și drumuri expres!
"Anul viitor o să înceapă lucrările pentru DN 71 și DN 7"
PMP este singurul partid care susține desființarea pensiilor speciale pentru politicieni și reducerea la 300 a numărului de parlamentari


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale