Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2014 08:18

FOTO :: După DJ 712A la Râu Alb, la Bezdead: DJ 710 a luat-o la vale


A A

Plouă cu necazuri peste Dâmbovița

Plouă cu necazuri peste Dâmbovița

❚ După inundațiile de la Răscăeți și alunecările de teren de la Râu Alb, o altă comună se confruntă cu problemele aduse puhoi de ploile din ultimele zile ❚ La Bezdead, DJ 710 - care face legătura între orașul Pucioasa și comună - riscă să se prăbușească în albia pârâului Bizdidel și să ia cu el conducta principală de apă care alimentează localitatea ❚ Autoritățile și localnicii se tem de ce este mai rău, iar specialiștii susțin că, până nu se intervine cu consolidarea, drumul va continua să se surpe ❚ Groaza este cu atât mai mare, cu cât de azi județul este sub avertizare hidro-meteo Cod galben și Cod portocaliu

 

CORVIN DUMITRICĂ


Mari necazuri au adus ploile din ultimele zile în județ. După ce la Râu Alb s-a instalat groaza alunecărilor de teren, iar o bucată din DJ 712A s-a rupt, pământul a luat-o la vale și în comuna Bezdead, iar aici Drumul Județean 710 - care face legătura între orașul Pucioasa și comună - riscă să se prăbușească în albia pârâului Bizdidel. De-a lungul drumului există și conducta principală de apă care alimentează localitatea și care este în pericol să se rupă.

 

Dacă mai plouă, drumul poate ceda de tot!

Autoritățile locale se tem de ce este mai rău, având în vedere că județul se află deja sub atenționare meteo Cod galben și hidro Cod portocaliu pe afluenții râului Argeș și Ialomița.

Teodora Anghelescu, primarul comunei, a explicat situația:

„În urma ploilor din 19 aprilie, în satul Măgura a avut loc o alunecare de teren. Încă din seara aceea s-au deplasat cei de la Prefectură, de la Consiliul Județean și de la Drumuri, au izolat zona, s-a făcut restricție pentru mașinile de tonaj mare, toate acestea până se vor lua măsuri de susținere a drumului. Se poate spune că ar fi pericol de rupere a DJ 710. Să sperăm că nu va pleca cu totul această zonă de drum. Nu există decât ocolirea pe Buciumeni, pe DC 715, care nu este într-o stare foarte bună”.

Specialiștii spun ca este vorba despre o lucrare de anvergură și, până când nu va fi consolidat malul pârâului, drumul se va surpa în continuare. În acest caz, situația ar deveni disperată, mare parte dintre locuitorii comunei vor rămâne izolați, singura posibilitate de a ajunge acasă fiind drumul despre care vorbea edilul șef Teodora Anghelescu, și care ocolește cu aproximativ 20 de kilometri.

„Aici este o situație deosebită. Când vor fi ploi, apa o să macine în continuare pe sub asfalt. Trebuie reparații urgente, pentru că o să fie și casele afectate”, susțin specialiștii.

Nici cei care stau în zonă nu sunt liniștiți, ci trăiesc cu groaza că drumul va ceda cat de curând, mai ales daca va continua sa plouă.  „Nu s-a mai întâmplat așa ceva. Acum, ce-o vrea bunul Dumnezeu!”  „Dacă pleacă asfaltul, pot să plece și casele!”


Astăzi, în Dâmbovița: avertizare hidro-meteo

Potrivit Instituției Prefectului Dâmbovița, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis ieri două atenționări hidrologice, fenomenele vizate constând în creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. Se instituie Cod galben începând cu data de 24.04, ora 02.00, valabil pentru județul Dâmbovița, pe afluenții râului Argeș (Neajlov și Sabar), Ialomița și unii afluenți. Se instituie Cod portocaliu începând cu data de 24.04, ora 09.00, pe râul Neajlov, amonte Vadu Lat.

 

De asemenea, s-a emis o atenționare meteo Cod galben, pentru intervalul 23 aprilie (ora 20.00) - 24 aprilie (ora 23.00). Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ. În jumătatea nordică a județului, cantitățile de precipitații vor fi cuprinse între 25-30 l/mp, iar în partea de sud, cantitățile vor fi cuprinse între 15-20 l/mp.

 

Potrivit Prefecturii Dâmbovița, în 11 localități s-au înregistrat alunecări de teren, iar 5 drumuri județene sunt afectate. Printre localitățile cu probleme se numără și Vârfuri, Vișinești și Cândești, toate zonele fiind monitorizate.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale