Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.05.2014 08:16

Localități dâmbovițene, sub furia naturii


A A

Ploile fac ravagii în județ

Ploile fac ravagii în județ
Comuna Pietrari, lovită de o viitură după o ploaie de doar o oră

❚ În comunele Pietrari, Râu Alb, Pucheni, Malu cu Flori, Cândești, Văleni Dâmbovița, comisiile formate din specialiști ai Prefecturii, Consiliului Județean, ISU, Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Sistemului Hidrotehnic încearcă să evalueze pagubele și să ofere soluții urgente și de perspectivă ❚ Viiturile și alunecările de teren au avariat poduri, podețe și praguri de fund, dar și porțiuni din drumuri județene sau comunale ❚ Zeci de dâmbovițeni din aceste localități au gospodăriile sau grădinile afectate ❚ De la jumătatea lunii aprilie, cu mici pauze, județul este sub blestemul ploilor și al necazurilor aduse de acestea


CORVIN DUMITRICĂ


Vremea capricioasă continuă să facă ravagii în județul Dâmbovița, unde comună după comună se confruntă cu mari probleme, în urma precipitațiilor abundente din săptămâna 19-25 mai. O viitură puternică a lovit comuna Pietrari în ziua de 27 mai a.c., inundând mai multe curți, gospodării, grajduri și beciuri și „măturând” tot ce a întâlnit în cale.

 

Pagube s-au înregistrat și la Pucheni, unde - conform unei informări a Prefecturii Dâmbovița, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a raportat că pe cursul torentului Vad, viiturile au produs eroziuni de maluri, afectând curțile și grădinile a 9 gospodării. Pe DJ 724 Pucheni - Malu cu Flori, în punctul Davidoiu, a fost afectat podețul tubular care traversează drumul, tasându-se partea carosabilă pe partea stângă a sensului de deplasare către Malu cu Flori.

 

În aval de podul peste pârâul Valea Largă, către satul Brădățel, în punctul David Constantin, în imediata apropiere a drumului de acces către 7 gospodării, s-a produs o alunecare de teren în trepte pe malul stâng al pârâului, pe o lungime de aproximativ 150 m, fiind afectate grădinile localnicilor. O comisie formată din ordinul prefectului a propus efectuarea unor studii de specialitate pentru regularizarea torenților, stabilizarea zonei afectate de alunecarea de teren și repararea în regim de urgență a podețului de pe DJ 724.

 

Probleme și pe DJ 702

La Cândești, ploile dintr-o singură zi au venit cu un potop de necazuri. CLSU a informat că localitatea s-a confruntat cu viituri pe pârâul Trifa, urmările fiind avarierea culeei de pe malul drept și a apărării de mal a podului metalic cu infrastructură de beton de pe DJ 702, care traversează acest pârâu. Un bloc de beton de circa 1 mp s-a dislocat, afectând siguranța podului. Tot pe DJ 702, în punctul Sfârlogi, viitura a măturat drumul pietruit și s-au format gropi și făgașe.

 

Casă în pericol la Văleni Dâmbovița

CLSU Malu cu Flori a adus la cunoștința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și autorităților județene că au fost afectate apărările de mal și pragurile de fund pe pârâul Valea Largă. Pe DC 123 Micloșani - Copăceni (variantă provizorie) s-a produs o alunecare de teren în zona stația de apă Copăceni, pe o lungime de cca 100 metri liniari, iar un terasament a cedat în aceeași zonă, pe 50 metri liniari.

 

Probleme s-au înregistrat și la Văleni Dâmbovița, unde în punctul „Vrăbii” s-a produs o alunecare de teren care afectează o gospodărie și o locuință, casa prezentând deja fisuri și crăpături. Dacă alunecările continuă, construcția este în pericol, după cum a atenționat și Comitetul pentru Situații de Urgență al comunei. Comisia trimisă de autorități să evalueze situația a propus consolidarea versantului, iar pe moment, monitorizarea permanentă a evoluției fenomenului.

 

Ieri, comisia formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Sistemului Hidrotehnic Văcărești, precum și ai Inspectoratului de Stat în Construcții Dâmbovița s-a aflat în teren pentru evaluarea pagubelor produse și în localitățile Pietrari și Râu Alb. În toate aceste situații urmează a se estima valoarea stricăciunilor.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale