Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.11.2019 00:16

În Dâmbovița,


A A

Pliant ilegal cu Mircea Diaconu, interzis de BEJ

Pliant ilegal cu Mircea Diaconu, interzis de BEJ

❚ Decizia Biroului Electoral Județean a fost luată ca urmare a plângerii formulate de Partidul Social Democrat – organizația județeană Dâmbovița

 

Comunicat de presă

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele: Militanții PSD au semnalat faptul că reprezentanții Pro România distribuie, la nivelul județului Dâmbovița, un pliant care include în cuprinsul său un model eronat al buletinului de vot ce urmează a fi folosit în alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019, ceea ce este de natură să creeze confuzie în rândul electoratului. Denaturarea modelului de buletin de vot constă în aceea că ordinea partidelor politice înscrise pe materialul folosit de către PRO România nu corespunde cu cea stabilită de către Biroul Electoral Central. Astfel, singura poziție înscrisă pe pliantul distribuit de Pro România care corespunde celei stabilite de către Biroul Electoral Central este cea a propriului candidat. Procedând de această manieră, Pro România încalcă dispozițiile art. 37 alin.2 din Legea 370/2004, potrivit cărora: „Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept”, în sensul că alegătorul este indus în eroare, existând posibilitatea reală ca rezultatul votului să fie alterat, în condițiile în care se creează confuzie între ordinea candidaților stabilită de Biroul Electoral Central și cea înscrisă în pliantul distribuit de Pro România. Campania electorală trebuie să aibă în vedere interesul alegătorului, care trebuie să primească ”informații corecte, astfel încât să –și poată exercita dreptul de vot în cunoștință de cauză” (art.38 din Legea 370/2004), ori Partidul Pro România denaturează maniera corectă în care trebuie să se desfășoare campania electorală, prin prezentarea unor informații denaturate, de natură a altera voința reală a alegătorului în a-și exprima opțiunea la momentul exprimării votului. Un alt element din care rezultă încercarea competitorului electoral Pro România de a influența dreptul alegătorului de a vota în mod liber, are în vedere și momentul în care a fost distribuit pliantul, respectiv în ultima săptămână de campanie, astfel încât realitatea deformată prezentată în pliant are șanse sporite de a rămâne în conștiința electoratului, de natură a-l pune în imposibilitatea de a alege în mod liber. Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Dâmbovița s-a adresat cu o sesizare Biroului Electoral Județean nr. 16 Dâmbovița, solicitând interzicerea difuzării, cât și înlăturarea din spațiul public a materialului electoral distribuit și comandat de Pro România sub formă de pliant, realizat de într-un tiraj de 3.600.000 exemplare. Biroului Electoral Județean nr. 16 Dâmbovița a admis plângerea formulată de PSD Dâmbovița și a interzis distribuirea și folosirea pliantelor Pro România care încalcă prevederile legale.

Partidul Social Democrat DâmbovițaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"PSD Dâmbovița, oficial în campanie electorală"
Criză bugetară și criză economică... la orizont
PSD Dâmbovița și-a votat noua conducere
"Racolarea primarilor PSD", negată de Instituția Prefectului
Rovana Plumb și-a depus candidatura pentru șefia PSD Dâmbovița
Corneliu Ștefan, al doilea candidat la președinția PSD Dâmbovița
"PNL vrea să arunce România în haos"
PSD Dâmbovița a intrat în febra alegerilor interne
Rovana Plumb candidează pentru șefia PSD Dâmbovița
"Dacă nu făceam asta, ieșea un haos total în buget"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Capcana anticipatelor

Pentru români, dorința arzătoare a președintelui Klaus Werner Iohannis de a fi declanșate alegeri parlamentare anticipate, în acest moment, pare învăluită în ceața unui mister. Și se întreabă, pentru ce? Pentru o ambiție? Pentru un orgoliu?

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale