Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.10.2018 00:25

Potrivit președintelui SLI Dâmbovița...


A A

Plata hotărârilor judecătorești, cea mai arzătoare problemă

Plata hotărârilor judecătorești, cea mai arzătoare problemă

❚ „Anul acesta trebuie să primim ultima tranșă, din cele cinci, pentru că au fost eșalonate în tranșe acele hotărâri judecătorești, din păcate. Deci este vorba de cea de-a V-a tranșă din Legea 330... și se încheie plata acelor hotărâri” ❚ „Noi mai avem niște hotărâri judecătorești câștigate și neonorate... pe dobânda la banii pe care nu ni i-au dat la timp, pe Legea 221 și Legea 330”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

După ce s-au judecat și au obținut în instanță hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, care le-au dat dreptate, cadrele didactice din învățământul dâmbovițean așteaptă să primească și ultima tranșă de bani, din cele cinci, reprezentând plata unor drepturi salariale, pe Legile 221 și 330! Pentru că nu și-au primit banii la timpul potrivit, SLI Dâmbovița a deschis o nouă acțiune în instanță, pentru plata dobânzilor aferente, deoarece procesul s-a întins pe mai mulți ani, iar timpul s-a scurs în defavoarea dascălilor.

Dascălii au avut din nou câștig de cauză

Și de această dată, judecătorii au înclinat balanța în favoarea celor din învățământ, iar Guvernul este bun de plată... Partea bună a lucrurilor este că sunt promisiuni ferme venite din partea guvernanților ca, până la sfârșitul anului 2018, personalul din învățământ să-și primească și acești bani. „Cea mai importantă și actuală problemă a noastră o reprezintă chestiunea plății hotărârilor judecătorești. Noi am câștigat, cu ani în urmă, niște procese în instanță privind Legile 221 și 330. Sunt două legi în baza cărora trebuie să se plătească salarii majorate cadrelor didactice. Pentru că nu s-au plătit, noi am făcut acțiune în instanță și am câștigat acești bani, avem hotărâre judecătorească. Anul acesta trebuie să primim ultima tranșă, din cele cinci, pentru că au fost eșalonate în tranșe acele hotărâri judecătore ști, din păcate. Deci este vorba de cea de-a V-a tranșă din Legea 330... și se încheie plata acelor hotărâri. Numai că noi mai avem niște hotărâri judecătorești câștigate și neonorate... pe dobânda la banii pe care nu ni i-au dat la timp, pe Legea 221 și Legea 330. Deci am câștigat în instanță și dobânda la banii aceia. Până acum, deși avem procesele câștigate, iar hotărârile judecătorești sunt de acum trei ani, nu s-a pornit nimic în direcția rezolvării acestei probleme”, a declarat prof. Emil Poamă, președintele SLI (Sindicatul Liber Învățământ) Dâmbovița.

În 2018 Guvernul a hotărât să acorde drepturile cuvenite legal cadrelor didactice

„Abia anul acesta, în urma mai multor insistențe și negocieri ale sindicatelor cu reprezentanții Guvernului, s-a hotărât acordarea acestor drepturi, respectiv dobânda la banii câștigați în instanță. Lucrurile s-au complicat pentru că există niște formule de calcul foate sofisticate, așa numita dobândă legală, care are niște date de calcul foarte complicate. În cele din urmă, noi, sindicatul, împreună cu alți factori decidenți, ne-am angajat să facem un program, un soft pe care să-l poată folosi ușor toate unitățile școlare, în calculul acestor dobânzi, în așa fel încât până la sfârșitul anului acesta să putem obține prima tranșă, de 5% din aceste hotărâri judecătorești”, a mai spus liderul sindical prof. Emil Poamă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale