Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.10.2017 00:10

Am atenționat că se va ajunge aici!


A A

Plata baremurilor de arbitraj, sub lupa Curții de Conturi

Plata baremurilor de arbitraj, sub lupa Curții de Conturi

❚ „Apar anumite probleme la decontul baremurilor de arbitraj, însă așteptăm dispoziția de la Curtea de Conturi. După care vom acționa în consecință, conform prevederilor legale, adică ne vom îndrepta împotriva AJF Dâmbovița”, ne-a transmis primarul unei localități din județ ❚ Ce ar fi sesizat Curtea de Conturi. Că pe anumite chitanțe apar sume suplimentare trecute cu pixul, peste ce reprezintă transport sau indemnizație de arbitraj. Adunate, ar depăși valoarea de 6.000 lei în cazul primăriei asupra căreia ne-am raportat pentru acest articol ❚ „Dacă un arbitru scria o sumă suplimentară, în mod normal echipele nu ar fi trebuit să-i dea baremul. E posibil ca aceste sume scrise din pix, să le treacă cei de la cluburi, pentru a le deconta de la primării”, a comentat un membru al AJF ❚ Început cu scandalul arbitrilor „deghizați”, anul 2017 a fost cel mai dur din domnia lui Tudor Emil peste fotbalul județean. Iar loviturile au continuat, ultima explozie venind din direcția dublelor legitimări ❚ Îngrijorat de amploarea pe care au luat-o dezvăluirile cu dublele legitimări, dar și de numărul tot mai mare al celor care atacă asociația, președintele Tudor Emil a convocat pentru astăzi Comitetul Executiv

COSTIN MIHAI

 


 

Jurnal de Dâmbovița a avertizat asupra modalității de plată a baremurilor de arbitraj din fotbalul mic, din bani publici, prin primăriile care finanțează echipele din localitate. Sunt multe aspecte semnalate în această direcție. Multe structure sportive nu au personalitate juridică, mulți arbitri nu se supun unui regim fiscal, plus altele, care fac acum obiectul unui control al Curții de Conturi. Care ar fi descoperit anumite nereguli la plata baremurilor de arbitraj, urmând ca sumele să fie imputate primăriilor în cauză. La rândul lor, conducătorii acestora iau în calcul o recuperare a prejudiciului de la Asociația Județeană de Fotbal. „Apar anumite probleme la decontul baremurilor de arbitraj, însă așteptăm dispoziția de la Curtea de Conturi. După care vom acționa în consecință, conform prevederilor legale, adică ne vom îndrepta împotriva AJF Dâmbovița”, ne-a transmis primarul unei localități rurale din județ.

Sume trecute cu pixul pe chitanțe

Ce ar fi sesizat Curtea de Conturi. Că pe anumite chitanțe apar sume suplimentare trecute cu pixul, peste ce reprezintă transport sau indemnizație de arbitraj. Adunate, ar depăși valoarea de 6.000 lei în cazul primăriei asupra căreia ne-am raportat pentru acest articol. „Noi am decontat exact suma care apărea pe acel flururaș de la AJF”, s-a justificat primarul de mai sus, alegând pentru moment să nu-i dezvăluim identitatea. „Toate controalele Curții de Conturi care vizează primăriile dâmbovițene verifică și arbitrajul. Aici mai apare o discuție, între Curtea de Conturi și Asociația Județeană de Fotbal, iar ultima susține că este de sine stătătoare și că își rezervă dreptul să stabilească anumite sume reprezentând baremuri de arbitraj”. E o altă dezvăluire, pe care vom insista cu o altă ocazie.

Reacție din interiorul AJF Dâmbovița

O poziție interesantă a transmis și un membru al AJF Dâmbovița, care lasă de înțeles că problema ar putea pleca chiar de la cluburi. „Dacă un arbitru scria o sumă suplimentară, în mod normal echipele nu ar fi trebuit să-i dea baremul. E posibil ca aceste sume scrise din pix, să le treacă cei de la cluburi, pentru a le deconta de la primării. Sau ar mai fi ceva. Să fie înlocuit un arbitru, după delegarea inițială, moment în care poate apărea unul dintr-o altă localitate, astfel că trebuie modificată și suma reprezentând transportul. Impresia mea este că problema ar trebui căutată în altă parte și nu la AJF”. Forul condus de Tudor Emil a fost verificat în an acest de mai multe instituții ale statului, iar rezultatele încep să se vadă.

Astăzi e ședință de Comitet Executiv

Început cu scandalul arbitrilor „deghizați”, anul 2017 a fost cel mai dur din domnia lui Tudor Emil peste fotbalul județean. Iar loviturile au continuat, ultima explozie venind din direcția dublelor legitimări. „De ce toată lumea lovește în AJF? Cluburile nu știau ce fotbaliști folosesc? Jucătorii își asumă la rându-le niște responsabilități când se legitimează la un alt club și evoluează în paralel. Știu cu toții la ce riscuri se supun”, se apără cei de la AJF Dâmbovița. Îngrijorat de amploarea pe care au luat-o dezvăluirile cu dublele legitimări, dar și de numărul tot mai mare al celor care atacă asociația, președintele Tudor Emil a convocat pentru astăzi Comitetul Executiv. Devine tot mai interesant!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?

DAN LUCA


Punctul zero al politicilor europene este dificil de identificat, fie că este în cabinetele celor mai influente state membre, Germania și Franța, fie că este o idee care pornește de la societatea civilă – și nu este scopul analizei – mai ales că traseul de la o idee la document legislativ publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene trec mulți ani și... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale