Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.08.2017 00:20

Autoritățile locale din Municipiul Târgoviște spun că întrevăd o soluție în problema locurilor de veci


A A

Planuri pentru cimitir nou lângă Oțelinox

Planuri pentru cimitir nou lângă Oțelinox
Prima măsură impusă de criza locurilor de veci este restricționarea atribuirii de locuri de veci în avans

❚ Acesta ar urma să fie administrat de Arhiepiscopia Târgoviștei ❚ Tot în zona plaftormei industriale, în spatele benzinăriei de lângă COST, ar urma să fie cumpărat un teren care să asigure o extindere a Cimitirului Central ❚ La Cimitirul Suseni se realizează, de asemenea, o extindere cu 100 de locuri, însă la Cimitirul Simuleasa nu se mai poate face, deocamdată, nimic

VIOLETA STANCIU

 


 

Municipiul Târgoviște va avea un nou cimitir! Aceasta este soluția întrevăzută de autoritățile publice locale pentru rezolvarea crizei locurilor de veci, din ce în ce mai acută! Noul cimitir al orașului va fi amplasat lângă societatea comercială Oțelinox, unde Primăria Târgoviște deține un teren, iar administrarea exclusivă a acestuia va cădea în sarcina Arhiepiscopiei Târgoviștei. „Este o criză de locuri de veci la acest moment. Noi nu stăm pasivi la această situație... S-au purtat deja discuții la nivel de primărie, cu CJD, cu Arhiepiscopia Târgoviștei... pentru realizarea unui nou cimitir lângă Oțelinox, unde primăria are un teren. Cu stația electrică de acolo nu ar fi o problemă, pentru că se izolează zona respectivă. Acolo sunt câteva hectare de teren. Problema este că încă nu s-a demarat investiția. Urmează ca această decizie să se ia și să se aprobe în CLM, dar și în CJD. Administrarea noului cimitir a solicitat-o Arhiepiscopia Târgoviștei, deci nu va fi administrat de primărie”, ne-a declarat directorul Direcției de Salubritate, din cadrul Primăriei Târgoviște, Dan Badea.

Restricții la atribuirea locurilor de veci... în avans

Până la materializarea investiției cu noul cimitir al orașului, directorul Direcției de Salubritate, Dan Badea, încearcă să țină situația sub control cu locurile care mai sunt disponibile sau care vor fi indisponibilizate în perioada următoare în cele trei cimitire administrate de Primăria Târgoviște. Prima măsură impusă de criza locurilor de veci este restricționarea atribuirii de locuri de veci în avans. „Oamenii vin și cer înainte... Până la urmă e ceva normal, pentru că ei vor să-și construiască acolo, dar am limitat un pic și încercăm să dăm locuri de veci numai în caz de deces. Mai sunt situații în care vin și ne roagă, ne spun că au familia... și că vor în acel loc. E clar că în Cimitirul Simuleasa nu mai putem să dăm nimic, pentru că este închis. Este adevărat că mai pot exista situații în care sunt locuri abandonate sau părăsite și atunci încercăm să mai scoatem câteva locuri de unde se poate”, a adăugat Dan Badea.

O mică extindere a Cimitirului Suseni, către calea ferată

O inventariere a locurilor de veci părăsite are loc în momentul de față... și în Cimitirul Suseni. Partea bună a lucrurilor este că în acest cimitir s-a identificat posibilitatea unei mici extinderi spre calea ferată, unde vor fi amenajate peste 100 de noi locuri de veci.

„Aceeași situație este și la Cimitirul Suseni, unde asta facem în momentul de față. După părerea mea, nu o să putem scoate decât 30 – 40 de locuri, total insuficiente față de cererile pe care le avem în momentul de față. Încercăm o extindere a Cimitirului Suseni către calea ferată, unde am identificat un loc care este al nostru. Urmează să luăm un aviz de la CFR, după care ne vom apuca să nivelăm și să mutăm gardul. Aici ar mai fi vorba de puțin peste 100 de locuri, nu sunt foarte multe, dar pentru noi contează. Deci va fi o mică extindere a Cimitirului de la Suseni”, a mai precizat directorul Direcției de Salubritate, Dan Badea.

Primăria are în plan și extinderea Cimitirului Central

Chiar dacă mai dispune de ceva locuri de veci, dar nu prea multe, Cimitirul Central are o problemă legată de pânza freatică. Din această cauză, locurile de veci de aici sunt mai puțin căutate. Planuri de extindere sunt și la Cimitirul Central.

„La Cimitirul Central mai sunt locuri care ar asigura necesarul pentru un an, un an și jumătate. Suntem în discuții cu cei de la Someco, care vând un teren lângă cimitir. La nivel de primărie s-a discutat de oportunitatea acestei achiziții ca să extindem Centralul. Terenul acesta este în dreapta cimitirului. În spate la Peco este firma Someco, care are acest teren. Ei au intrat în insolvență și doresc să vândă acel teren. Am fost acolo cu d-ul primar, s-au purtat discuții în acest sens”, a menționat directorul Direcției de Salubritate, Dan Badea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Mesaje de suflet la Muzeul „Casa Romanței”, din dragoste pentru Basarabia
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale