Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.11.2022 00:13

Casa de Sănătate Dâmbovița anunță:


A A

Planul național de prevenire și combatere a cancerului în România

Planul național de prevenire și combatere a cancerului în România

*Acesta va intra în vigoare începand cu 01 ianuarie 2023!

 

Cancerul a fost și va rămâne în continuare o problemă majoră de sănătate publică, atât la nivel național, cât și la nivel mondial, fiind prima sau a doua cauză de decese premature (la vârste cuprinse între  30 și 69 de ani) în 134 de țări! Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că la nivel național, un prim pas spre normalitate îl reprezintă Legea nr.292/08.11.2022 pentru prevenirea și combaterea cancerului, lege prin care a fost aprobat „Planul național de prevenire și combatere a cancerului în România”, și care va intra în vigoare începand cu 01 ianuarie 2023.

Conform actului normativ, toți cetățenii români au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială și de susținere psihologică cuprinse în Planul național de prevenire și combatere a cancerului, după cum urmează: a) servicii medicale de prevenire, diagnostic și tratament al cancerului; b) servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative; c) servicii de psihooncologie, onconutriție și oncofertilitate; d) servicii sociale și indemnizații lunare de hrană.

„Serviciile se asigură prin intermediul furnizorilor de servicii organizați conform legii, în funcție de specificul serviciilor acordate și de nevoile particulare ale fiecărui beneficiar. În acest moment în România NU există niciun program și niciun protocol de testare genetică/testare comprehensivă genomică la nivel național pentru biomarkerii validați pentru diagnosticul de precizie al cancerului. Ca urmare a implementării Planului, începand cu anul 2023 se va realiza decontarea din FNUASS a testării imunohistochimice și genetice pentru identificarea corectă a tipului histopatologic tumoral și a mutațiilor genetice, dar și updatarea acestor paneluri ori de câte ori este necesar”, se mai arată în comunicatul de presă al celor de la C.A.S. Dâmbovița.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Târgul produselor tradiționale va continua și în decembrie
Sporul natural continuă să scadă
Peste 4900 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală
511 locuri de muncă disponibile
Sute de controale și amenzi în trafic
Șofer aflat sub influența alcoolului, surprins la volanul unui autoturism
Numărul turiștilor a crescut în 2022
Delicte la pescuit și acvacultură
Sanatoriul Moroeni a primit sprijin din partea Bisericii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale