Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.10.2023 00:12

PSD Dâmbovița: Despre extinderea măsurii limitării adaosului la alimentele de bază


A A

Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni

Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni

*„Guvernul va extinde măsura, atât în privința perioadei de aplicare, cât și referitor la lista alimentelor pentru care adaosul va fi limitat”

 

Guvernul a pus în transparență decizională ordonanța de urgență privitoare la extinderea măsurii limitării adaosului la alimentele de bază! În acest sens, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma a anunțat ieri, la conferința de presă de la partid, că măsura PSD privind limitarea adaosului comercial la alimentele de bază și-a dovedit pe deplin eficiența în sensul că  a oprit creșterea prețurilor la alimente, a coborât inflația la o singură cifră și a protejat puterea de cumpărare pentru cei cu venituri mici și medii.

„Spre deosebire de alte state UE, care au încercat să oprească majorările de prețuri la alimente, măsura PSD nu i-a afectat pe producători și nu a generat penurie la produsele ieftinite. Din aceste motive, Guvernul va extinde măsura, atât în privința perioadei de aplicare, cât și referitor la lista alimentelor pentru care adaosul va fi limitat. Astfel, plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 ianuarie 2024. De asemenea, lista alimentelor care vor beneficia de adaos comercial limitat va fi extinsă, de la 14 la 22 de categorii de produse. Categoriile nou-introduse sunt următoarele: orez, bulion, margarină, drojdie, carne tocată, usturoi, cozonac și smântână. Sunt alimente pe care românii le folosesc în prepararea mâncărurilor de sărbători și pe care le consumă cu predilecție în această perioadă. O prevedere nouă este limitarea la maximum 5% a adaosului comercial pentru o serie de produsele agroalimentare de import ambalate în cantități mai mari de 5 kg sau 5 litri. Plafonul se aplică pentru ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui, carne de vită. În acest fel se pune capăt speculei practicate de unii comercianți care importau produsele vrac și doar le ambalau, după care aplicau un adaos foarte mare. Decizia a fost luată în urma discuțiilor purtate de ministrul Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, cu reprezentanții procesatorilor și comercianților”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma.

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

SANITAS a chemat Guvernul României în instanță
„Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează”
„PSD Târgoviște va câștiga toate alegerile viitoare”
„Maraton” de activități sociale și cultural sportive
„Dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar”
Adoptarea noii Legii a pensiilor
Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor
„Nu vom merge alături de PSD la alegeri”
Tur de forță în 13 organizații de pe Valea Ialomiței
„M-am liniștit! Eu credeam că PNL are 15% în Dâmbovița”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale