Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.08.2015 00:12

După cinci ani de încercări și de analize, administrația comunei a reușit să implementeze un proiect integrat important


A A

Pietrari: două sate, scoase din izolare cu bani europeni

Pietrari: două sate, scoase din izolare cu bani europeni
Apele au făcut praf două drumuri și au lăsat în urmă un coșmar în satele Alunișu și Valea

❚ Valoarea proiectului este de 1,4 milioane de euro și, în cadrul acestuia, refacerea în totalitate a 8,5 kilometri de drumuri este aproape de finalizare ❚ Acestea au dispărut pur și simplu sub ape la inundațiile din 2010, izolând familiile din două sate și punând la grea încercare administrația

ANA MARIA POPESCU


Inundațiile din anul 2010 au făcut ravagii în multe dintre localitățile județului Dâmbovița, lăsând în urmă drumuri avariate, gospodării distruse și oameni izolați. Grav afectate de calamitățile de acum aproape cinci ani au fost și două drumuri din localitatea Pietrari, pentru a căror reabilitare abia astăzi s-au găsit soluții de finanțare.

După ce ani de zile locuitorii din satele Valea și Alunișu s-au luptat cu noroaiele și au fost izolați de satul de centru, în sfârșit aceștia au din nou motive de bucurie, întrucât a rămas doar o chestiune de timp până ce vor fi finalizate lucrările de reparare a drumurilor afectate în 2010 de furia apelor. O bună perioadă de timp s-au tot căutat soluții pentru scoaterea acestor sate din izolare, iar acum edilul localității Pietrari, Cornel Coman, a găsit o „portiță” de finanțare din fonduri europene pentru acest proiect integrat de infrastructură.

Lucrările sunt în plină desfășurare și proiectul se apropie cu pași repezi de finalizare. Pentru reabilitarea celor 8,5 kilometri de drumuri din satele Valea și Alunișu s-au alocat aproape 1,4 milioane de euro, bani europeni.

„Avem proiectul pe Măsura 3.2.2 D, proiectul care a fost finanțat pentru calamitățile produse de inundațiile din 2010. Am avut inundații atunci și am reușit până la urmă să convingem autoritățile să ne finanțeze investițiile pe drumurile acestea, care s-au făcut praf, respectiv drumul din satul Valea și legătura satului Pietrari cu satul Aluniș. Erau izolați oamenii, cel puțin cei din Aluniș nici nu mai puteau să iasă de acolo. A fost dezastru... Drumul din satul Aluniș are 3 kilometri, iar drumul din Valea are o lungime de 5,5 kilometri. S-a lucrat intens la drumul de legătură cu satul Aluniș și acum s-a trecut la drumul de la Valea. Deja lucrurile s-au liniștit. Investiția are o valoare de 1.380.000 euro”, ne-a declarat primarul comunei Pietrari, Cornel Coman.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Stabilitatea vine de la Berlin
Târgoviștea îmbracă „hainele” de sărbători
A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 714
Programul „Masa caldă” cuprinde 5 școli
Marșul Antiviolență, la Târgoviște
Utilajele de deszăpezire, pregătite pentru sezonul rece
Stabilitatea vine de la Berlin
Sprijin oferit Centrului pentru vârstnici din Răcari
Eveniment de înaltă ținută științifică la Universitatea „Valahia”
Pensionarii se mobilizează pentru creșterea punctului de pensie cu 15%


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Stabilitatea vine de la Berlin

Coaliția din fruntea Germaniei este stabilă și puternică, iar poziția liderului europeano-german Ursula von der Leyen este incontestabilă. Într-o simbioză perfectă cu Bruxelles-ul, Berlinul își exprimă deschis opinia despre extinderea Uniunii Europene sau despre relațiile comerciale cu alte continente, despre tot ce contează cu adevărat la nivel comunitar.

Germania are o voce puternică la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale