Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.08.2015 00:12

După cinci ani de încercări și de analize, administrația comunei a reușit să implementeze un proiect integrat important


A A

Pietrari: două sate, scoase din izolare cu bani europeni

Pietrari: două sate, scoase din izolare cu bani europeni
Apele au făcut praf două drumuri și au lăsat în urmă un coșmar în satele Alunișu și Valea

❚ Valoarea proiectului este de 1,4 milioane de euro și, în cadrul acestuia, refacerea în totalitate a 8,5 kilometri de drumuri este aproape de finalizare ❚ Acestea au dispărut pur și simplu sub ape la inundațiile din 2010, izolând familiile din două sate și punând la grea încercare administrația

ANA MARIA POPESCU


Inundațiile din anul 2010 au făcut ravagii în multe dintre localitățile județului Dâmbovița, lăsând în urmă drumuri avariate, gospodării distruse și oameni izolați. Grav afectate de calamitățile de acum aproape cinci ani au fost și două drumuri din localitatea Pietrari, pentru a căror reabilitare abia astăzi s-au găsit soluții de finanțare.

După ce ani de zile locuitorii din satele Valea și Alunișu s-au luptat cu noroaiele și au fost izolați de satul de centru, în sfârșit aceștia au din nou motive de bucurie, întrucât a rămas doar o chestiune de timp până ce vor fi finalizate lucrările de reparare a drumurilor afectate în 2010 de furia apelor. O bună perioadă de timp s-au tot căutat soluții pentru scoaterea acestor sate din izolare, iar acum edilul localității Pietrari, Cornel Coman, a găsit o „portiță” de finanțare din fonduri europene pentru acest proiect integrat de infrastructură.

Lucrările sunt în plină desfășurare și proiectul se apropie cu pași repezi de finalizare. Pentru reabilitarea celor 8,5 kilometri de drumuri din satele Valea și Alunișu s-au alocat aproape 1,4 milioane de euro, bani europeni.

„Avem proiectul pe Măsura 3.2.2 D, proiectul care a fost finanțat pentru calamitățile produse de inundațiile din 2010. Am avut inundații atunci și am reușit până la urmă să convingem autoritățile să ne finanțeze investițiile pe drumurile acestea, care s-au făcut praf, respectiv drumul din satul Valea și legătura satului Pietrari cu satul Aluniș. Erau izolați oamenii, cel puțin cei din Aluniș nici nu mai puteau să iasă de acolo. A fost dezastru... Drumul din satul Aluniș are 3 kilometri, iar drumul din Valea are o lungime de 5,5 kilometri. S-a lucrat intens la drumul de legătură cu satul Aluniș și acum s-a trecut la drumul de la Valea. Deja lucrurile s-au liniștit. Investiția are o valoare de 1.380.000 euro”, ne-a declarat primarul comunei Pietrari, Cornel Coman.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale