Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.07.2022 00:19


A A

Petre Țuțea și adânca sa supărare... filozofică politică pe români

Petre Țuțea și adânca sa supărare... filozofică politică pe români

George Coandă


Nu știu dacă l-am citat până acum, într-un editorial, pe ironicul filozof Petre Țuțea, cu o zicere panseistică dură cu privire la unul din felurile de a fi ale poporului român. Atât de dură încât sună a sentință definitivă și irevocabilă. Și chiar dacă o voi fi citat vreodată, este acum momentul cel mai potrivit s-o aduc în atenția opiniei publice. Era după revoluție, țara fusese supusă unei tradiții distrugătoare, iar românii, de cel mai multe ori se revoltă anapoda fără să schimbe ceva de doftă în existența lor de fiecare zi. Cum tot anapoda, ca român, a fost  "gratulat" și Țuțea. Astfel că românul anapoda Petre Țuțea, constatând cu revoltă în suflet cât de anapoda se comportă conaționalii săi, a exclamat cu năduf la un momendat: "Am stat 13 ani în temniță pentru un popor de idioți!". Dar vă veți întreba ce l-a apucat pe acest „Socrate al românilor” pe care i-a portretizat ca un "neam ales" populat de oameni, mulți, cu minți geniale. Ar părea că ironicul filozof și-a dat cu stângu-n dreptu. Nu, Țuțea și-a iubit neamul, supărarea lui a dat în clocot, însă, când și-a dat seama că românii se lasă lesne trași pe sfoară, manipulați, adică, de adevărații idioți care nu sunt altcineva decât politicienii mancurtizați, vânduți criminalilor interese străine, cu mai mulți analfabeți funcționali, unii semidocți, pentru care patriotismul, iubirea de patrie, istoria poporului român sunt altceva decât niște nimicuri care trebuie distruse ca să nu se mai împiedice de ele și să nu le mai tulbure somnul rațiunii. Ca atare, chiar dacă este cumplit de dură caracterizarea lui Țuțea, a făcut-o tocmai pentru că a iubit acest neam și, astfel, a dorit, aplicându-i un pumn în față, să-l trezească din nenorocita manipulare, în așa fel încât să se revolte împotriva idioților politici care l-au trădat și l-au vândut în târgurile de sclavi. Da, poate că a fost extrem de dur cu acest "neam ales", dar s-a simțit obligat s-o facă. Nu românii sunt un popor de idioți, ci idoții care infestează clasa politică.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sfidarea UDMR
Dacă Zelenski ar fi înțelept…
Dacă Zelenski are fi un înțelept...
Baba și Apocalipsa (II)
Baba și Apocalipsa (I)
Secetă!
Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic
E nevoie de pragmatism
A-l interzice pe Păunescu
Prioritățile decidenților politici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale