Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.10.2023 00:15

La APIA Dâmbovița,


A A

Peste 5600 de fermieri au solicitat sprijin pentru cereale și semințe

Peste 5600 de fermieri au solicitat sprijin pentru cereale și semințe

*„Noi am identificat în județ 8900 de potențiali beneficiari care au avut culturile acestea... numai că unii fermieri  au considerat sprijinul prea mic la hectar și că nu se merită să se deplaseze până  la APIA pentru această sumă”

 

26 octombrie 2023 a fost termenul limită pentru depunerea  la APIA Dâmbovița a cererilor de sprijin   pentru cereale și semințe oleaginoase, în conformitate cu HG 845/2023. Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase  pentru a beneficia de acest sprijin fermierul trebuie să fi depus cerere atât în anul 2022 cât și în 2023 pentru că acest sprijin se acordă pentru cultura din 2022, mai exact pentru cultura de orz, porumb, rapiță și floarea soarelui.

„Trebuie să fi avut în declarația de suprafață de la APIA, în declarația din cererea unică 1 ha din aceste culturi, nu câte 1 ha din fiecare, 1 ha cumulat din aceste culturi. Sprijinul se calculează așa, pentru că s-a stabilit o formulă de calcul,  58% din cantitatea de motorină, s-a stabilit un standard de 78 de litri/ ha.  Am avut până în prezent 5600 de cereri  primite... Noi am identificat în județ 8900 de potențiali beneficiari care au avut culturile acestea... numai că unii fermieri  au considerat sprijinul prea mic la hectar și că nu se merită să se deplaseze până  la APIA pentru această sumă. E alegerea fermierului, opțiunea lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Moș Crăciun a venit devreme la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Proiecte de investiții majore la Raciu
Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale