Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.08.2022 00:17

Program de screening pilot, rezultate alarmante:


A A

Peste 18.000 de persoane testate și 452 de pacienți depistați pozitiv la hepatită B sau C în județul Dâmbovița

Peste 18.000 de persoane testate și 452 de pacienți depistați pozitiv la hepatită B sau C în județul Dâmbovița

*Campania și-a atins un obiectiv major, acela de a ajunge la persoanele din medii defavorizate și din mediul rural, acestea reprezentând aproape 87% din totalul celor testați

 

Violeta Stanciu


 

S-a încheiat Campania de testare din cadrul Proiectului LIVE (RO) 2 – SUD derulat în județul  Dâmbovița în perioada ianuarie-iulie 2022! În cadrul campaniei de testare din județul Dâmbovița au fost testate 18.430 de persoane, dintre care 452 au fost depistate pozitiv la infecția cu virusurile hepatitice B sau C, prevalența generală fiind de 2.64% raportată la numărul persoanelor înscrise în screening. 

Programul de screening este unul pilot, derulat prin proiectul LIVERO 2 SUD, implementat de Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Din totalul persoanelor testate, 251 au fost depistate având infecția cu virus hepatitic B și 201 infecția cu virusul hepatitic C. Potrivit inițiatorilor acestui proiect campania și-a atins un obiectiv major, acela de a ajunge la persoanele din medii defavorizate și din mediul rural, acestea reprezentând aproape 87% din totalul celor testați.  

Un rol important l-a avut implicarea medicilor de familie din județ, care au dovedit interes pentru programul de screening, pentru realizarea acțiunii de prevenție, cea fără de care nu se poate  vorbi despre o comunitate sănătoasă și puternică sau despre un viitor mai bun pentru noi toți. Dintre pacienții depistați, 299 au beneficiat de investigații medicale de specialitate și analize medicale într-unul dintre cele două Centre de Prevenție  înființate prin proiect la Institutul Clinic Fundeni sau la Spitalul Universitar de Urgență București.

Din cele 18.430 de persoane testate, 16.389 au domiciliul în mediul rural, dintre aceștia, au fost depistați pozitiv 217 cu virus hepatitic B și 188 cu virusul hepatitic C. Din mediul urban au fost testate 1.589 de persoane, dintre care au fost depistate 34 având infecția cu virus hepatitic B și 13 cu virus hepatitic C, prevalența în mediul urban fiind de 2.35%, în mediul rural fiind asemănătoare, respectiv 2.34%.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Peste 3700 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
Aspecte de bază privind REVISAL
Cursuri anti-drog pentru polițiști
Daruri pentru Azilul de la Bălteni
„Ziua de Curățenie Națională”
Jandarmii, acțiune de ecologizare de Ziua Muntelui
Rețeaua de gaze naturale, în așteptare
Creșterea numărului de infecții respiratorii
"Creșterea salariului minim nu va fi înțeleasă..."


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale