Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.01.2015 00:15


A A

Peste 15.000 de dâmbovițeni, fără acte de identitate

Peste 15.000 de dâmbovițeni, fără acte de identitate
Daniel Mihai, director DPCEP Dâmbovița

❚ Dintre aceștia, 3.065 au împlinit 14 ani, dar nu s-au prezentat să obțină cartea de identitate, și peste 12.000 - expirate ❚ Totodată, peste 7.000 de persoane au adunat deja vechime la expirarea actului de identitate ❚ Acestea toate, în ciuda sutelor de amenzi aplicate de Serviciul Evidența Persoanelor Dâmbovița și a celor 104 activități cu camera mobilă desfășurate în județ

VIOLETA STANCIU


Anul trecut, în vederea reducerii numărului de restanțieri la nivelul județului, Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor (DPCEP) Dâmbovița a organizat 104 activități de preluare a imaginilor și documentelor prin deplasarea cu camera mobilă în localitățile județului, de unde au fost ridicate 4064 cereri pentru eliberarea actelor de identitate. Numărul acestor acțiuni a crescut considerabil față de 2013, când s-au efectuat 37 astfel de activități soldate cu preluarea a 104 cereri pentru eliberarea actelor de identitate.

 

Termenul legal de soluționare a cererilor – 30 de zile

„Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul DPCEP Dâmbovița primește și soluționează cererile pentru eliberarea actelor de identitate formulate de cetățenii aflați în situații deosebite, șefii structurii trebuind să găsească măsuri pentru soluționarea acestora în timp util. Termenul legal de soluționare a cererilor pentru eliberarea actelor de identitate fără situații deosebite este de 30 de zile. Acesta poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de șeful Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor, însă numai pentru situații deosebite în care se impun verificări complexe”, a precizat Daniel Mihai, directorul DPCEP Dâmbovița.

 

Amenzi pentru diferite situații

În ceea ce privește restanțele, acestea au avut o evoluție sinuoasă de-a lungul ultimilor ani. Astfel, în luna decembrie 2014, DPCEP Dâmbovița înregistra un număr total de 15.322 persoane cu actul de identitate expirat sau fără act de identitate (12.257 expirate, 3.065 fără acte de identitate la 14 ani).

Merită subliniat faptul că 7.219 persoane au adunat ceva vechime în ceea ce privește expirarea actului de identitate, în sensul că acesta a expirat în anii anteriori.

„Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul DPCEP Dâmbovița a aplicat 390 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.684 lei”, a completat Daniel Mihai.

Potrivit acestuia, constituie contravenții și se sancționează expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate (termen 15 zile) cu amendă de la 40 lei la 80 lei; neprezentarea în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani cu amendă de la 20 lei la 40 lei; schimbare nume, domiciliu (termen 15 zile) cu amendă de la 40 lei la 80 lei; pierdere, deteriorare, distrugere, furt, cu amendă de la 25 lei la 50 lei.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale