Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2015 00:19

Ieri seară, la Târgoviște


A A

PES Activists Dâmbovița, într-o nouă sesiune "Societatea civilă și stânga democratică"

PES Activists Dâmbovița, într-o nouă sesiune
Au răspuns invitației PES Activists și lideri ai PSD Dâmbovița

❚ Ultimele evenimente care au bulversat întreaga societate românească, începând cu tragicul incendiu din Clubul Colectiv și terminând cu demisia Guvernului Ponta și instalarea unui nou Executiv, au fost ieri dezbătute interactiv de tinerii activiști ai stângii europene ❚ Dialogul s-a derulat după un format interactiv, cei prezenți încercând să identifice care au fost de fapt revendicările sociale ale populației, să traducă mesajul mișcărilor sociale care au avut loc, dar și să lanseze în spațiul public idei privind o mai bună conectare a stângii românești cu societatea civilă

ANA MARIA POPESCU


Pe fondul ultimelor evenimente petrecute pe eșichierul politic românesc, care au bulversat întreaga societate, dar și după tragedia petrecută în clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia au murit zeci de oameni și a demisionat Guvernul Ponta, ieri PES Activists România, filiala Dâmbovița, a organizat, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Dâmbovița, o nouă sesiune a dialogurilor europene cu tema „Societatea civilă și stânga democratică”.

Dezbaterea organizată de tinerii activiști ai stângii europene s-a derulat după un format interactiv, cei prezenți la eveniment încercând să identifice care au fost de fapt revendicările sociale ale populației, să traducă mesajul mișcărilor sociale care au avut loc după tragedia de la Colectiv, dar și să lanseze în spațiul public idei privind o mai bună conectare a stângii românești cu societatea civilă. La dezbatere s-a vorbit și despre măsurile sociale propuse noului Guvern de către Fundația Stânga Democratică.

Totodată, în cadrul dezbaterilor, s-a discutat foarte mult și despre evoluția și rezultatele Guvernării Ponta, perioadă în care toți cei prezenți la discuții au fost de acord că România a fost scoasă din criză, țara cunoscând cea mai mare creștere economică din spațiul european, s-au reparat foarte multe dintre nedreptățile guvernărilor anterioare, au crescut veniturile cetățenilor și a fost redusă evaziunea fiscală. La dezbaterile PES Activists au luat parte și tineri care, după tragedia din Colectiv, au protestat în Piața Universității și care au recunoscut că au renunțat să mai participe la mișcare când au realizat că s-a denaturat motivul pentru care au fost organizate manifestațiile.

La dezbaterea activiștilor stângii europene, au mai fost prezenți: cadre didactice, reprezentanți ai societății civile, dar și politicieni ai Partidului Social Democrat, care au răspuns invitației PES Activists de a discuta aplicat despre schimbările apărute atât în spațiul politic, cât și în cel social după nedoritul eveniment din Clubul Colectiv. Au răspuns invitației la dezbateri președintele executiv al PSD Dâmbovița - Florin Grad, secretarul executiv PSD și administrator public al județului - Alexandru Oprea, președintele Organizației de Pensionari a PSD Dâmbovița - Sache Neculaescu, dar și alți membri activi ai PSD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale