Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.03.2020 00:17

SLI Dâmbovița vede o ,,ceață destul de deasă” în domeniul educației


A A

Personalul didactic auxiliar și nedidactic, trimis acasă

Personalul didactic auxiliar și nedidactic, trimis acasă

❚ „E adevărat că și contabilul... și secretarul... pot să facă activitatea de acasă, pentru că se extinde ușor - ușor această formă de muncă, de la distanță, bineînțeles acolo unde este posibil, unde există internet, unde telefonia mobilă are acces”


VIOLETA STANCIU

 


 

Epidemia de coronavirus a creat o „ceață destul de deasă” și în domeniul educației! Pe perioada stării de urgență, de 30 de zile, școlile au fost închise, iar în această perioadă cadrele didactice și elevii fac tot posibilul să-și continue activitatea în mediul online. Pentru a nu se expune riscului de contaminare cu temutul virus și cei care alcătuiesc personalul didactic auxiliar și nedidactic, respectiv contabilii și secretarii din unitățile de învățământ ale județului au fost invitați să-și desfășoare activitatea tot de acasă... „În ceea ce privește direcția în care va merge sau ce măsuri vor fi luate în acest domeniu, deocamdată, este o ceață destul de deasă. Pe baza hotărârilor luate la cele mai înalte niveluri, în situația asta de criză, școlile sunt închise. A fost și recomandarea noastră, ca și personalul didactic și personalul didactic auxiliar și nedidactic, respectiv contabili, secretari, laboranți... să stea acasă pentru că și ei pot să fie expuși la fel de mult, mai ales că au și copii, la contactarea acestei boli, COVID-19. Deci trebuie să stea acasă, iar directorul să apeleze la ei numai când are strictă nevoie de serviciile lor, adică un contabil să facă niște documente de bancă... E adevărat că și contabilul... și secretarul... pot să facă activitatea de acasă, pentru că se extinde ușor - ușor această formă de muncă, de la distanță, bineînțeles acolo unde este posibil, unde există internet, unde telefonia mobilă are acces. Sunt zvonuri, pe care nu le pot confirma, că unii directori ar mai chema la școală unele cadre didactice, dar și din personalul didactic auxiliar, mai mult decât este nevoie... Urmează să vedem până unde se va prelungi, dacă va trebui făcut sau nu un program de recuperare, ce se va întâmpla cu copiii care au examenele care le stau în față, examenele naționale și de bacalaureat. Urmează să se facă un program special de recuperare, dar să vedem până unde se prelungește acest eveniment neplăcut”, a menționat prof. Emil Poamă, președintele Sindicatului Liber Învățământ (SLI) Dâmbovița. Din punct de vedere al plății salariilor, personalul din învățământ nu are motive de îngrijorare. „Ultimul salariu care s-a luat pe 14 a fost primit fără niciun fel de problemă și din ce se comunică oficial... nu vor fi probleme”, a punctat liderul de sindicat, Emil Poamă.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admitere exclusiv online la Universitatea "Valahia" din Târgoviște
Se redeschid muzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște
Proiect european de amploare la UVT
Preselecții regionale ONLINE pentru Festivalul Național de Romanțe "Crizantema de aur"
MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2020 ONLINE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI
145 de tablete în valoare de 126 000 lei dăruite elevilor de către Arhiepiscopia Târgoviștei
BINECUVÂNTARE ȘI PREȚUIRE PENTRU ASISTENTUL MEDICAL
Peste 81.000 de lei oferiți de Arhiepiscopia Târgoviștei în cadrul unor activități social-filantropice
Peste 71.000 lei cheltuiți de Arhiepiscopia Târgoviștei
"1% dintre profesori și 15% dintre elevi nu au acces la învățare în sistem online"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale