Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.07.2014 08:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Pentru ce plătește Zotic?

Pentru ce plătește Zotic?

COSTIN MIHAI


Nu am avut nicio emoție privind viitorul Chindiei, după ce s-a întrerupt colaborarea cu fostul președinte otopenar sau cu antrenorul Silviu Dumitrescu. S-au pierdut și câțiva jucători importanți, gen Popescu, Honciu sau Călin, în schimb au apărut alții interesanți, precum Popa, Cernea sau Gusti Voinea, localnici cu toții. Chiar credeați că va muri Chindia după ce a zburat „Porumbelu”? Sau după ce s-a retras Trifan, un alt personaj care poza în salvatorul echipei și singurul capabil să o țină în viață?

Chindia nu a resimțit mai deloc nici plecarea lui Gică Popescu, cu tot cu jucătorii lui, marea problemă ar interveni abia atunci când nu vor mai aloca bani liderii politici. Deocamdată stăm liniștiți, vin alegeri importante și nu-și permite nimeni să lase clubul fără finanțare. Sunt patru ani de când solicit localnici la echipă, patru ani în care am crescut jucătorii altora, am plătit datoriile altora, dar și pentru greșelile altora. Abia acum s-au deschis porțile pentru talentele locale, abia acum investim în fotbaliștii noștri. Bine, unii au rămas în coproprietate cu FCM Târgoviște, iar aici am atins un alt subiect. Cherchez, Anton, Grigore, Cornel Dinu, Popa sau Cernea au venit de la echipa lui Zotic, pe unde au mai trecut Dobre, Pătru, Karim, Bogdan Dinu și alții mai puțin cunoscuți. Și au venit gratis, un amănunt ce trebuie reținut.

Nu-i ridic eu statuie lui Zotic, care a făcut și o mulțime de greșeli, în schimb a ajutat Chindia când a ars-o buza, cedându-i jucătorii pe care i-a poftit. Spre exemplu, pe Cherchez a plătit o jumătate de miliard unei echipe de județ, Petrolul Târgovi ște, în urmă cu ani buni. În cazul altora, implicarea financiară a fost mai modestă, în schimb a mai avut pe lângă el oameni capabili, care i-au atras și instruit fotbaliști. Oricât de mult îl antipatizează unii, Zotic a rezistat cu echipa lui tocmai pentru că a mers pe localnici, reducând la maximum cheltuielile. Nu e o strategie de succes, ci una de supraviețuire, pe care a preluat-o și Chindia.

Nu știu dacă Zotic a făcut profit de pe urma fotbalului, mai degrabă cred că e pe minus, dar știu cu siguranță că ar fi fost pe plus dacă învăța mai mult din greșeli. Iar ultima s-ar putea să-l doboare, după ce s-a ajuns la executare silită, blocare de conturi și sechestru pe bunuri. Și asta pentru că a forțat nota, încercând să obțină de la Primăria Târgoviște mai mulți bani decât a investit la stadionul „Eugen Popescu”, în perioada în care l-a avut sub administrare.

S-a ajuns la procese grele și dure, câștigate inițial de omul de afaceri de la Teiș, care apoi a lăsat garda jos, primind un croșeu tare violent, din care e posibil să nu-și mai revină. Eu nu cred că instanțele judecătorești sunt așa de distractive pe cât le prezintă Zotic, probabil că și el a greșit undeva de s-a ajuns aici. Că nu a plătit impozit pe clădiri închiriate, e varianta lui, eu am înțeles că nu ar fi plătit nici utilități sau alte obligații. Altfel nu ajungea să restituie 6 miliarde și ceva, bani mulți până și pentru el. Dacă obligi firmele din Dâmbovița să plătească în acest moment 150.000 de euro, probabil că mai mult de trei sferturi ar da faliment. Poate că acolo va ajunge și Zotic, sau poate că nu, cert e că trece printr-un moment de cumpănă. Până la urmă, nimeni nu e mai presus de lege. Asta de pe pământ, pentru că cea divină te urmărește toată viața și te lovește când te aștepți mai puțin. Unii plătim pentru păcatele noastre, alții încasăm și pentru ale înaintașilor, se pare că nimic nu rămâne nepedepsit.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale